Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Αυξήθηκε ο αριθμός ανήλικων Παλαιστινίων κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ

Η φωτογραφία αρχείου εμφανίζει Ισραηλινούς στρατιώτες συλλαμβάνουν Παλαιστινιακή νέους κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας βόρεια της πόλης της Δυτικής Όχθης Τζενίν για τη στήριξη των Παλαιστινίων κρατουμένων.  © AP
Ο αριθμός των Παλαιστινίων ανηλίκων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές φέρεται να έχει αυξηθεί δραματικά από την αρχή της τρίτης παλαιστινιακής Ιντιφάντα (εξέγερση) τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο αριθμός των ανηλίκων που κρατούνται στο Ισραήλ αυξήθηκε από 170 το Σεπτέμβριο του 2015 σε 438 τον Ιανουάριο του 2016,ανέφερε  η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz την Κυριακή, επικαλούμενη στοιχεία από την Υπηρεσία Φυλακών του Ισραήλ .


Ο αριθμός των κρατουμένων ηλικίας 16-18 αυξήθηκε από 143 σε 324 κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ αυξήθηκε από  27 σε 98 για τα άτομα ηλικίας 14-16.
Ένα 12χρονο κορίτσι είναι η νεότερη των Παλαιστινίων εφήβων φυλακισμένων στο Ισραήλ.
Συνελήφθη στις αρχές Φεβρουαρίου έχοντας  στην κατοχή της ένα μαχαίρι έξω από το παράνομο οικισμό της Karmei Tzur, κοντά στην πόλη της Δυτικής Όχθης Αλ Χαλίλ (Χεβρώνα), και καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι μήνες στη φυλακή.
Ωστόσο, η μικρή Παλαιστίνι παιδί έχει οριστεί να αφεθεί αργότερα την Κυριακή μετά από αίτημα των γονιών της.
Ο Ιταμάρ Μπαράκ, ένας ερευνητής για την ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem, επέκρινε την πολιτική του Ισραήλ για τη  φυλάκιση ανηλίκων, λέγοντας «Αυτό είναι ένα καταπιεστικό σύστημα που βασίζεται μόνο στη  φυλάκιση. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια για την παροχή εναλλακτικών της φυλάκισης. "
«Το ερώτημα είναι τι μαθαίνει  ένας 14χρονος ή 16χρονος που περνά ένα χρόνο φυλάκιση με κρατουμένους ασφαλείας για τη ζωή , τον κόσμο και την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη. Τους στέλνει μόνο πίσω στον κύκλο της βίας », πρόσθεσε ο Μπαράκ.
Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώνονται για να ζητήσουν την απελευθέρωση των Παλαιστινίων ανηλίκων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ραμάλα, στις 17 Φεβρουαρίου, 2015. © AFP
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Human Rights Watch εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του αριθμού των Παλαιστινίων ανηλίκων που συνελήφθησαν, αναφέροντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κρατούν παιδιά Παλαιστινίων σε διάφορες φυλακές και κρατητήρια.
Η ομάδα για τα δικαιώματα που εδρεύει στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος καταφεύγουν σε υπερβολική βία στην κράτηση Παλαιστινίων ανηλίκων και τους κρατούν σε αιχμαλωσία με μη ασφαλείς και καταχρηστικούς όρους.
Οι Ισραηλινοί ανακρίνουν τακτικά παιδιά Παλαιστινίων με την απουσία ενός γονέα, ως εκ τούτου, παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους που απαιτούν ειδική προστασία για τα παιδιά που κρατούνται,πρόσθεσε  η ομάδα δικαιωμάτων .
Περισσότεροι από 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι βρίσκονται σήμερα υπό κράτηση σε περίπου 17 ισραηλινές φυλακές, δεκάδες από τους οποίους εκτίουν πολλαπλές ποινές ισόβιας κάθειρξης.
Πάνω από 500 κρατούμενοι είναι υπό  τη λεγόμενη διοικητική κράτηση, η οποία είναι ένα είδος φυλάκισης χωρίς δίκη ή ποινή που επιτρέπει στο Ισραήλ να φυλακίσει τους Παλαιστίνιους για διάστημα έως έξι μήνες.
Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν συνεχώς καταφύγει σε ανοικτού τύπου απεργίες πείνας, σε μια προσπάθεια να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την παράνομη και άδικη διοικητική κράτηση και να απαιτήσουν ένα τέλος σε αυτήν την πολιτική.
Τουλάχιστον 210 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, έχουν χάσει τη ζωή τους στα χέρια των ισραηλινών δυνάμεων από τον περασμένο Οκτώβριο, εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων στα κατεχόμενα εδάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...