Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ένοπλη ομάδα συντάσσεται με τη Δαμασκό στην καταπολέμηση των εξτρεμιστών

Γέροντες, ένας Σύριος αξιωματικός του στρατού (R) και ένας Ρώσος συνταγματάρχης (L) υπογράφει κομμάτια χαρτιού στο χωριό Αλ-Νασιρίγια.  (Φωτογραφία από AFP)

Η συριακή κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία ειρήνης με μια μαχητική ομάδα βορειοανατολικά της Δαμασκού την ώρα που ο  ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Staffan de Mistura φτάνει στην πρωτεύουσα εν όψει των συνομιλιών της Γενεύης.
Το χωριό Αλ-Νασιρίγια, περίπου 70 χιλιόμετρα (45 μίλια) από τη Δαμασκό, έγινε το  τελευταίο μέρος στη Συρία όπου  μια τοπική εκεχειρία συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και ομάδων της αντιπολίτευσης.

Εκπρόσωποι κυβερνητικών δυνάμεων, των τοπικών μαχητών και εκπρόσωποι από το κέντρο συντονισμού ανακωχής της Ρωσίας έλαβαν μέρος στην τελετή υπογραφής.
Η συμφωνία έχει ορίσει να ενισχύσει το συριακό στρατό στην προσπάθειά του  να διώξει τους τρομοκράτες του  Daesh και του  Nusra Front από τις θέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων του Χαλεπιού που κυβερνητικά στρατεύματα ετοιμάζονται να καταλάβουν εκ νέου.  
Συριακές δυνάμεις απελευθέρωσαν μεγάλες εκτάσεις των επαρχιών των Λατάκειας, Χάμα και Χομς, με περίπου 60 κατοικημένες περιοχές, όπως η Νασιρίγια να υπογράφουν τη συμφωνία εκεχειρίας με την κυβέρνηση.
Πολλές από τις ομάδες που υπέγραψαν  ανακωχή με την κυβέρνηση θα ενταχθούν στον αγώνα της Δαμασκού  κατά των τρομοκρατών takfiri του Daesh και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων που δεν έχουν υπογράψει την παύση των εχθροπραξιών.
Την Κυριακή, ένας εκπρόσωπος της ένοπλης ομάδας της αντιπολίτευσης στη Νασιρίγια δεσμεύτηκε να βοηθήσει την κυβέρνηση στην καταπολέμηση του Nusra Front.
«Είμαστε αντίθετοι με την εξτρεμιστική ομάδα. Εμείς, με τα όπλα στα χέρια μας, θα αγωνιστούμε  εναντίον της εξτρεμιστικής ομάδας. Πριν από τρεις ημέρες, είχαμε εμπλακεί σε μια σκληρή μάχη εναντίον τους σε μια πόλη, η οποία δεν είναι μακριά από εδώ. Είμαστε πρόθυμοι να να βοηθήσουμε τα κυβερνητικά στρατεύματα να πολεμήσουν εναντίον τους ", είπε στο  Reuters ο Mohammed που anaf;eretai  μόνο με το μικρό του όνομα.  
Η Ρωσία μεσολάβησε για  τη συμφωνία μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov , προσθέτοντας ότι "ο λαός έκανε τη δική τους επιλογή υπέρ της συμφιλίωσης."
«Σήμερα όλα τα έγγραφα υπογράφηκαν και οι άνθρωποι επέστρεψαν στην ειρηνική ζωή», είπε. 
Ρώσοι στρατιώτες διανέμουν επίσης ανθρωπιστική βοήθεια με τη μορφή αλεύρων, ψωμιού, κονσερβοποιημένων προϊόντων, ρυζιού  και γλυκών για τα παιδιά, για τους ντόπιους που παρατάσσονται μπροστά από φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια,ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AFP .
Τον Σεπτέμβριο, η Ρωσία ξεκίνησε μια μαζική στρατιωτική εκστρατεία μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης να αποτρέψει τους takfiri τρομοκράτες από τη κατάληψη  περαιτέρω εδαφών. 
Από τότε, η Μόσχα έχει μεσολαβήσει σε  αρκετές τοπικές ανακωχές. «Η Ρωσία ενεργεί ως μεσολαβητής», δήλωσε ο Γιούρι Zrayev, αρχηγός της ρωσικής ομάδας  που επιβλέπει την εφαρμογή της έξι εβδομάδων κατάπαυσης του πυρός γύρω από τη Δαμασκό.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...