Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Η Κίνα δεν θα επιτρέψει πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο


Η Κίνα δεν θα επιτρέψει να ξεσπάσει πόλεμος  στην κορεατική χερσόνησο, δήλωσε ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping κατά την τελετή έναρξης της διάσκεψης για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA).

ΠΕΚΙΝΟ (Sputnik) - Την Τρίτη, αναφορές που προέκυψαν ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να εκτοξεύσει άλλο  ένα μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο αργότερα τον Απρίλιο.



"Η Κίνα συμμορφώνεται πλήρως με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα ... Υποστηρίζουμε την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου,κάνουμε  έκκληση για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κορεατική Χερσόνησο, υποστηρίζουμε  την επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου," δήλωσε ο Xi Jinping την Πέμπτη.
Στις αρχές Ιανουαρίου, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε με επιτυχία μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου, βάζοντας ένα δορυφόρο σε τροχιά ένα μήνα αργότερα, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Τον Μάρτιο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, με στόχο να επηρεάσει πολλούς τομείς της οικονομίας της χώρας. Τον ίδιο μήνα, η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε  πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων  μικρού και μεσαίου βεληνεκούς .
"Δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπάσει  πόλεμος και χάος στην κορεατική χερσόνησο. Η κατάσταση αυτή δεν είναι προς το συμφέρον της κάθε χώρας,"τόνισε ο  Xi Jinping την Πέμπτη.


Read more: http://sputniknews.com/politics/20160428/1038745112/china-korean-peninsula-war.html#ixzz476xhpNCs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...