Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Πόρνες και τελώνες...



Από σήμερα ξεκινά η πορεία του Χριστού προς τα Πάθη,τη Σταύρωση και την Ανάσταση.Η πανηγυρική ατμόσφαιρα της εισόδου στα Ιεροσόλυμα σιγά σιγά αρχίζει να δίνει τη θέση της στο σκοτάδι του μίσους των Φαρισαίων.


Ο Χριστός γνωρίζοντας τι θα επακολουθήσει προειδοποιεί τους Ισραηλίτες με ένα θαύμα.Με ένα του λόγο ξηραίνει μια συκιά που δεν είχε καρπούς. Συμβολική η κίνηση αυτή.Η συκιά συμβολίζει τον κόσμο ο οποίος δημιουργήθηκε από το Θεό αλλά δεν απέφερε πνευματικούς καρπούς.Και προειδοποιεί τους Φαρισαίους ότι θα αρθεί η χάρη από αυτούς,οι οποίοι αν και γνώριζαν τον νόμο δεν πίστεψαν και θα δοθεί στις πόρνες και του Τελώνες,τους πλέον αμαρτωλούς.Γιατί αυτοί και τον Ιωάννη τον Πρόδρομο πίστεψαν και μετανόησαν και τον Χριστό δέχτηκαν ως Υιό του Θεού.

Αυτή όμως η προειδοποίηση δεν αφορά μόνο εκείνη την εποχή.Δεν αφορά μόνο εκείνους τους ανθρώπους.Είναι διαχρονική.Απευθύνεται στους ανθρώπους όλων των εποχών.Και μας προειδοποιεί όλους ο Χριστός πριν να έρθει η ώρα της Δευτέρας Παρουσίας.Ζητά να είμαστε πραγματικοί πιστοί και όχι επιφανειακοί,ψεύτικοι.Να το δείχνουμε όχι με τα λόγια μόνο,αλλά και με τα έργα.

Και πραγματική πιστοί είμαστε όταν έχουμε λειτουργική ζωή,όταν δηλαδή εκκλησιαζόμαστε τακτικά,όταν έχουμε πίστη ακράδαντη στο Θεό και όταν επιτελούμε καλά έργα.

Κλείνοντας ας θυμηθούμε τα λόγια του Ιακώβου του αδελφοθέου:Θρησκεία καθαρή και αμόλυντη για τον Θεό και  Πατέρα είναι αυτή:Να συμπαραστέκεστε στα ορφανά και στις χήρες,όταν υποφέρουν,και να διατηρείτε αγνό τον εαυτό σας από την επιρροή του αμαρτωλού κόσμου(Ιακ.1,27).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...