Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Η Γεωργία τιμά τη μνήμη των 21 πεσόντων της 9ης Απριλίου 1989



Μετά την τραγωδία της  9η Απρ που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους που συμμετείχαν τη διαμαρτυρία τους ειρηνικά και ζητούσαν την απόσχιση της Γεωργίας από την Σοβιετική Ένωση, ένα 40-ήμερο πένθος κηρύχθηκε σε όλη τη χώρα. Συνολικά 17 γυναίκες και 4 άνδρες δολοφονήθηκαν άγρια ​​από το σοβιετικό στρατό το βράδυ της 9ης Απριλίου 1989.



 Δυστυχώς οι ιστορίες πολλών ηρώων δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ωστόσο, είναι καθήκον του κάθε πολίτη να γνωρίζει σε ποιον οφείλουμε την ελευθερία μας σήμερα. Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι μεταξύ των αποθανόντων ηρώων ήταν οι  ανήλικοι  μαθητές Eka Bezhanishvili, Tamar Chovelidze, Νάτια Bashaleishvili και ακόμη και μια έγκυος κοπέλα,η Eliso Chipashvili που δηλητηριάστηκε από άγνωστο αέριο και βρέθηκε νεκρός την επόμενη ημέρα στο νεκροτομείο. Η φωτογραφία που παρουσιάζεται εδώ απεικονίζει την πορεία πένθους  στη Λεωφόρο Rustaveli, όπου έγινε η σφαγή. Δείχνει ανθρώπους που κρατούν φωτογραφίες των 21 ηρώων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ευημερία του γεωργιανού έθνους.

georgianjournal.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...