Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο Ιλαρίωνας(της ROCOR)για την Πανορθόδοξη

ilarionas rocor
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιουνίου στην Κρήτη, μίλησε ο Επικεφαλης της Εκκλησία εκτός Ρωσίας (ROCOR), Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίωνας.
Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι στα κείμενα της Μεγάλης Συνόδου υπάρχουν σοβαρά λάθη, για τα οποία οι πιστοί μπορεί να τα κατηγορήσουν ως αιρετικά.


Επίσης ο κ. Ιλαρίωνας πιστεύει ότι τα κείμενα πρέπει να εξετασθούν προσεκτικά, ώστε να μην έχουν μια αντορθόδοξη θεωρητική προσέγγιση των ζητημάτων.
Σε άλλο σημείο ο Επικεφαλής της ROCOR μίλησε για ανακρίβειες στο κείμενο που αφορά τις «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον», τονίζοντας πως υπάρχουν σημασιολογικά κενά και λανθασμένες θεολογικές έννοιες.
Τέλος ο κ. Ιλαρίωνας εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει η ενότητα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, και προέτρεψε κληρικούς και πιστούς να προσεύχονται γι΄ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...