Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η ακροδεξιά ενισχύεται στην Ευρώπη

Προεδρικός υποψήφιος Norbert Hofer (R) και επικεφαλής του κόμματος αυστριακή Ελευθερία Heinz-Christian Strache (L) αντιδρούν στην έδρα κόμμα στη Βιέννη, Αυστρία, 24 Απρ 2016


O Norbert Hofer από το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO) ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής,σύμφωνα με  τα αποτελέσματα που παρέχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών .

 Ο 45χρονος, ο νεότερος υποψήφιος για το σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικό αξίωμα, κέρδισε το 36,4 τοις εκατό των ψήφων. Ακολούθησε ο Alexander Van der Bellen του Κόμματος των Πρασίνων με 20,4 τοις εκατό. Θα τεθούν αντιμέτωποι και πάλι κατά τη διάρκεια της επαναληπτικής  ψηφοφορίας , που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου.


Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Irmgard Griss ήρθε τρίτος με 18,5 τοις εκατό .Οι  AndreasKhol και Rudolf HUNDSTORFER από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (OVP) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPO) υπέστησαν μια οδυνηρή ήττα με μόλις πάνω από 11 τοις εκατό των ψήφων και δεν θα λάβουν μέρος στο δεύτερο γύρο.
Ο αυστριακός πρόεδρος εκλέγεται για έξι χρόνια και μπορεί να επανεκλεγεί για δύο συνεχόμενες θητείες. Η θέση έρχεται με ένα μηνιαίο μισθό των € 24.322.


Read more: http://sputniknews.com/europe/20160425/1038543833/austria-president-elections-results.html#ixzz46orzf8Z0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...