Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η πτώση των ηθικών αξιών αυξάνει τις αυτοκτονίες στις ΗΠΑ

                 

Η ανησυχητική αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κυρίως η συνέπεια της μείωσης των θρησκευτικών αξιών και της αύξησης της σεξουαλικής ανηθικότητας στην αμερικανική κοινωνία,λέει  ένας ιεροκήρυκας και πρώην υποψήφιος για τη  Γερουσία των ΗΠΑ.
Τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης των New York Times, το 2012 αποκάλυψε μια «παρακμή των παραδοσιακών θρησκευτικών πεποιθήσεων και της παραδοσιακής σεξουαλικής ηθικής σε αυτή τη χώρα που αντανακλά μια επαναστατική αλλαγή πλεύσης από τη γενιά  των γονιών και των παππούδων μου », δήλωσε ο Mark Dankof, ο οποίος είναι επίσης ένας ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός  και πάστορας στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.


Υπήρξε μια έντονη στροφή προς την εκκοσμίκευση, τον ανθρωπισμό και τον υλισμό στις ΗΠΑ και τις δυτικές κοινωνίες, ακόμα και στους χριστιανικούς και τηους εβραϊκούς θρησκευτικούς θεσμούς, είπε ο Dankof στο Press TV την Παρασκευή.
"Αυτό παράγει μια αίσθηση της αυξανόμενης απελπισίας και έλλειψης νοήματος μεταξύ των ανθρώπων", πρόσθεσε. «Οι άνθρωποι είναι πολύ, πολύ φοβισμένοι από πολλά, πολλά πράγματα,έτσι ψάχνουν σε όλα τα λάθος μέρη για λύσεις στα προβλήματά τους. "
«Στο δυτικό κόσμο, φαίνεται να υπάρχει μια μαχητική αντιπαράθεση με τη θρησκεία, την ηθική και μια αυξανόμενη εξάρτηση από εκείνα τα πράγματα που ποτέ δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την ψυχή ,» είπε ο Dankof. "Τα χρήματα, η σεξουαλική διαστροφή, η πολιτική εξουσία,αυτά τα πράγματα δεν ολοκληρώνουν , αυτά τα πράγματα δεν παρέχουν νόημα. "
Το ποσοστό των αυτοκτονιών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί με ανησυχητικό ρυθμό κατά τα τελευταία 15 χρόνια, κυρίως λόγω των ψυχικών ασθενειών, της κατάχρησης ναρκωτικών και της οικονομικής ύφεσης, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την αμερικανική κυβέρνηση.
Τα ποσοστά αυτοκτονιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 24 τοις εκατό κατά τα έτη μεταξύ 1999 και 2014, ανέφεραν τα  Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.
Η αύξηση ήταν ιδιαίτερα έντονη ανάμεσα στις λευκές γυναίκες και τους ιθαγενώείς Αμερικάνους,σύμφωνα με την  η ανάλυση των δεδομένων.
Το ποσοστό των αυτοκτονιών αυξήθηκε 45 τοις εκατό για τις γυναίκες και 16 τοις εκατό στους άνδρες, μειώνοντας το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων.
Οι Ιθαγενείς Αμερικάνοι είχαν την μεγαλύτερη αύξηση όλων των φυλετικών και εθνοτικών ομάδων, με τα ποσοστά να αυξάνονται κατά 89 τοις εκατό για τις γυναίκες και 38 τοις εκατό για τους άνδρες.
Οι αυξήσεις ήταν τόσο μεγάλες ώστε να ανέλθει το ποσοστό των αυτοκτονιών του έθνους σε 13 ανά 100.000 άτομα, το υψηλότερο από το 1986.
«Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης είναι εξαιρετικά ανησυχητικά», δήλωσε ο Nadine Kaslow, ερευνητής στο πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...