Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πάνω από 400 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Ουάσινγκτον

Protest

Η αστυνομία των ΗΠΑ συνέλαβε περισσότερους από 400 ανθρώπους στην Ουάσιγκτον για τη διαμαρτυρία ενάντια στο ρόλο του χρήματος στην πολιτική, λένε οι αρχές.
Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μαζικές καταλήψεις στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ τη Δευτέρα "για να απαιτήσουμε το Κογκρέσο να αναλάβει άμεση δράση για τον τερματισμό της διαφθοράς των πολλών χρημάτων στην πολιτική μας και να διασφαλίσουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές",ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η Άνοιξη της Δημοκρατίας , η ομάδα που διοργάνωσε την διαδήλωση.
Φώναζαν συνθήματα όπως «ένα άτομο, μία ψήφος» και «τα χρήματα έξω από την πολιτική», ενώ κάθονταν στο East Front μπροστά από το Καπιτώλιο.


Ένα πλακάτ έγραφε "Τα πράγματα πάνε καλύτερα χωρίς τους Koch," μια αναφορά στους επιχειρηματίες δισεκατομμυριούχους David και  Charles Koch, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να ηγηθούν μιας εκστρατείας αξίας σχεδόν $ 900 εκατομμυρίων για την υποστήριξη στους ευνοημένους τους υποψηφίους .
Η Άνοιξη της Δημοκρατίας διαδηλώνει στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν για τα πολλά χρήματα στην πολιτική, 11 Απριλίου του 2016 στην Ουάσιγκτον, DC. (AFP)
Οι διαδηλωτές του κινήματος της Άνοιξης της Δημοκρατίας  κάλεσαν το Κογκρέσο να λάβει σοβαρά μέτρα για να μειωθεί η επίδραση του χρήματος στην πολιτική, στην επέκταση και την προστασία των δικαιωμάτων ψήφου, και να διασφαλίσει την ίση φωνή για όλους τους Αμερικανούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Οι διαδηλωτές απαιτούσαν επίσης  η Γερουσία να εκπληρώσει τις συνταγματικές ευθύνες της σχετικά με το Ανώτατο Δικαστήριο.
«Οι άνθρωποι έχουν απηυδήσει με το σύστημα, έχουν απηυδήσει με τη διαφθορά, και θέλουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές",είπε ο  Cenk Uygur, οικοδεσπότης της τηλεοπτικής εκπομπής Νέοι τουρκοι και ένας από τους διαδηλωτές στο RT. "Αυτή είναι το βασικό  μας αμερικανικό δικαίωμα."
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο Uygur και άλλοι εξέχοντες ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχου Αρχηγού της  Αστυνομίας Ray Lewis.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα δεν είναι δημοκρατία, είναι να μια ολιγαρχία,"δήλωσε ο  Holly Mosher, παραγωγός για το ντοκιμαντέρ «Pay 2 Play», στο RT. "Ήρθε η ώρα να καθαρίσει το Κογκρέσο."
"Ας ενωθούμε , ας καθαρίσουμε αυτό το χάλι , ας βρούμε κάποιες λύσεις. Οι εταιρείες δεν είναι άνθρωποι, τα χρήματα δεν είναι ομιλία  ", πρόσθεσε.
Η αστυνομία επιβίβασε αρκετούς διαδηλωτές σε ένα λεωφορείο και φορτηγάκια  ενώ βρίσκονταν με πλαστικές χειροπέδες.
Η πλειοψηφία των διαδηλωτών βάδισε από τη Φιλαδέλφεια στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...