Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Άναψαν οι πυρσοί για την 101η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

1

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της αρμενικής πρωτεύουσας Ερεβάν για να σηματοδοτήσουν την 101η επέτειο της Αρμενικής σφαγής κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου  
Το Σάββατο, διαδηλωτές άρχισαν μια πορεία με πυρσούς προς την κορυφή ενός λόφου όπου βρίσκεται ένα συγκρότημα μνημείων αφιερωμένο στα εκατομμύρια των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν πριν από έναν αιώνα από τους Οθωμανούς Τούρκους.


Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ (Al-Quds) και έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Βηρυτό.
Έναςυπερορθόδοξος Εβραίος κοιτάζει τα μέλη της αρμενικής κοινότητας στην Ιερουσαλήμ (Al-Quds) κατά την έπαρση της εθνικής τους σημαίας στις 23 Απριλίου 2016, κατά τη διάρκεια μιας  πορείας για τον εορτασμό της επετείου των μαζικών δολοφονιών των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1915 κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας. (AFP)
Οι Αρμένιοι λένε πως έως και 1,5 εκατομμύριο Αρμενίων χριστιανών συστηματικά σφαγιάστηκαν στην ανατολική Τουρκία μέσω μαζικής θανάτωσης, αναγκαστικών μετεγκαταστάσεων και πείνας, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 1915 και κράτησε πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου και τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Αρμένιοι του Λιβάνου κυματίζουν μια γιγαντιαία σημαία κατά τη διάρκεια πορείας  έξω από την τουρκική πρεσβεία στην πρωτεύουσα Βηρυτό στις 23 Απριλίου, του 2016, για να τιμήσουν την μνήμη της 101ης επετείου από τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. (AFP)
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες χώρες, όπως το Ιράν, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αυστραλία.
Η Άγκυρα απορρίπτει τον όρο «γενοκτονία» και λέει πως  300.000 έως 500.000 Αρμένιοι, και τουλάχιστον άλλοι τόσοι  Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ του 1915 και του 1917, σε ό, τι θεωρεί η τουρκική κυβέρνηση ως «θύματα» του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου Λίγες μόνο χώρες αναγνωρίζουν επίσημα τα γεγονότα ως γενοκτονία, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας και της Ρωσίας.

presstv.com(όπου υπάρχει και σχετικό βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...