Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η Δύση αδιαφορεί για τους διωγμούς των Χριστιανών της Παλαιστίνης




Γιατί Χριστιανοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο κάνουν τα στραβά μάτια για τα δεινά των Παλαιστινίων χριστιανών;
Η μικρή, αλλά σημαντική, Παλαιστινιακή χριστιανική κοινότητα (αριθμούσε γύρω στα 40.000 άτομα) αντιμετωπίζει την τακτική των διακρίσεων στη γενέτειρα του Χριστιανισμού.

Οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι έχουν αντιμετωπίσει θρησκευτικές διώξεις και διακρίσεις σε διάφορα επίπεδα ως αποτέλεσμα των ισραηλινών πολιτικών σε όλη την Παλαιστίνη. Στην πρώτη γραμμή είναι ο παλαιστινιακός πληθυσμός της al-Quds (Ιερουσαλήμ), Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί.
Οι γεννημένοι στην al-Quds(Ιερουσαλήμ) Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν τη συνεχιζόμενη προσάρτηση της γης τους, την κατεδάφιση των σπιτιών και την έξωση τους.
Το αναντίρρητο γεγονός είναι ότι είναι τα θύματα της εθνοκάθαρσης από τους Ισραηλινούς.
Την εξάλειψη της Παλαιστινιακής παρουσίας στην Αγία Πόλη έχει  επιφέρει η συστηματική καταστροφή των σπιτιών και του πολιτισμού, και η απέλαση των ανθρώπων, η οποία δίνει τη θέση της στη φαινομενικά ασταμάτητη επέκταση των μαζικών παράνομων εποικισμών.
Και οι δύο καλεσμένοι συζήτησαν τις θρησκευτικές διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι  μουσουλμάνοι όσο και οι  χριστιανοί Παλαιστίνιοι.
Η Al-Quds(Ιερουσαλήμ) έχει μια ιστορία να είναι μια πόλη που κατανέμεται μεταξύ των θρησκειών, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς οι Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί αντιμετωπίζουν περιορισμούς στην πρόσβαση και τη λατρεία.
Το Ισραήλ έχει δημιουργήσει ένα θεσμοθετημένο σύστημα σημείων ελέγχου, αδειών  και οδοφραγμάτων για να περιορίζουν την κίνηση των Παλαιστινίων από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα που επιθυμούν να εισέλθουν σε θρησκευτικούς χώρους για πράξεις λατρείας.
Ενώ οι χριστιανοί συμπατριώτες τους έχουν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες όταν  εισέρχονται στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, οι Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν παρόμοια εμπόδια όταν προσπαθούν να παρακολουθήσουν τις προσευχές στο τζαμί του Al-Aqsa.
Οι Ισραηλινοί έποικοι, ωστόσο, χορηγούνται σχεδόν ελεύθερη πρόσβαση - με την προστασία των δυνάμεων ασφαλείας - ένα σαφές παράδειγμα των ισραηλινών διακρίσεων και της καταπίεσης που υπάρχει στην al-Quds(Ιερουσαλήμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...