Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Περίπου 6000 προσφυγόπουλα χάθηκαν στη Γερμανία

Τα παιδιά φθάνουν μαζί με άλλους πάνω σε ένα ελληνικής ακτοφυλακής σκάφος στο λιμάνι της Μυτιλήνης στο ελληνικό νησί της Λέσβου στις 29 Μαρτίου, το 2016, μετά από να διασωθεί από Frontext και Ελληνική ακτοφυλακή.  © AFP


Χιλιάδες ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων φέρεται να έχουν  εξαφανιστεί στη Γερμανία κατά το παρελθόν έτος, εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να έχουν πέσει στα χέρια εγκληματιών και εμπόρων ανθρώπων .
Ο γερμανικός οργανισμός ειδήσεων Funke Mediengruppe ανέφερε τη Δευτέρα ότι 5.835 ανήλικοι πρόσφυγες από χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας εξαφανίστηκαν  από την χώρα της Δυτικής Ευρώπης το 2015, εκ των οποίων 555 είναι ηλικίας κάτω των 14.


Η πλειοψηφία των αγνοουμένων και ασυνόδευτων ανηλίκων ήταν από το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Ερυθραία, το Μαρόκο και την Αλγερία.
Οι  αξιωματούχοι στο Βερολίνο δεν έχουν ενδείξεις τύχη τους.
Ο Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Johannes Dimroth επιβεβαίωσε αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση είχε πρόσφατα ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικά με την εξαφάνιση των σχεδόν 6.000 παιδιών προσφύγων.
Ο Dimroth πρόσθεσε ότι ο πραγματικός αριθμός των εξαφανισμένων παιδιών μπορεί να είναι ακόμα ελαφρώς υψηλότερος από τις τρέχουσες στατιστικές. Όμως, δεν μπορούσε να δώσει εξηγήσεις για την εξαφάνισή τους.
Το Βερολίνο δέχεται τα πυρά  από τους πολιτικούς του Κόμματος των Πρασίνων για τη μη λήψη σοβαρών δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η εκπρόσωπος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων Verena Herb, ωστόσο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ ευαίσθητη για το πρόβλημα, και έχει λάβει πρόσφατα νέα νομικά και πρακτικά μέτρα για την αντιμετώπισή του.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτά τα παιδιά και οι έφηβοι μπορεί να πέσουν στα χέρια εγκληματιών», σημείωσε η Χερμπ.
Τα παιδιά κάθονται σε μια σκηνή στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στα Ελληνο-Σκοπιανά σύνορα κοντά στο χωριό της Ειδομένης, όπου οι χιλιάδες των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων έχουν αποκλειστεί στις 7 Μαρτίου, 2016. © AFP
Είπε ότι νέα κέντρα υποδοχής θα ανοίξουν ειδικά για τα ασυνόδευτα παιδιά και τους εφήβους, και τα ομοσπονδιακά κράτη θα βελτιώσουν την ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και τη βελτίωση του συστήματος καταχώρισης.
Οι Γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι ένα μέρος των εξαφανισμένων παιδιών προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν πάει σε συγγενείς τους στη Γερμανία ή αλλού στην Ευρώπη, και σε πολλές περιπτώσεις αυτά δεν αναφέρονται στους υπαλλήλους και δεν αντανακλώνται στα στατιστικά στοιχεία.
Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία της ΕΕ Eyropol είπε ότι πάνω από 10.000 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί μετά την άφιξή του στην Ευρώπη κατά τους τελευταίους 18-24 μήνες
Αρκετά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσαν στα τέλη του περασμένου μήνα ότι οι εξαφανισμένοι ανήλικοι πρόσφυγες μπορεί να είναι θύματα εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο σεξ, τη δουλεία ή το εμπόριο οργάνων.
Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου εισροή προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από συγκρούσεις στις  κλυδωνιζόμενες  ζώνες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία.
Πολλοί κατηγορούν τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις για την άνευ προηγουμένου φυγή, λέγοντας ότι οι πολιτικές τους έχουν οδηγήσει σε αύξηση της τρομοκρατίας και τον πόλεμο στις περιοχές αυτές, αναγκάζοντας τους περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...