Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Σαν σήμερα ο Γιούρι Γκαγκάριν ταξιδεύει στο διάστημα-10 άγνωστα στοιχεία γι'αυτόν

Σοβιετικό αστροναύτη Yuri Gagarin κύματα μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, την 1η Ιουλίου 19611 για μια ιδιωτική επίσκεψη ως προσκεκλημένος της Ρωσικής Εκθεσιακός


12, Απριλίου 1961, πάντα θα τη θυμόμαστε στην ιστορία ως η ημέρα που ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο οποίος ήταν μόλις 27 ετών τότε, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα.Το  Sputnik θυμάται τον Gagarin και την ιστορική πτήση του και μοιράζεται  10  άγνωστα στο πλατύ κοινό  γεγονότα σχετικά με τον  πρώτο κοσμοναύτη του κόσμου.

Ο Γιούρι Alekseyevich  Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα, όταν το διαστημικό σκάφος  Vostok-1  με το σοβιετικό κοσμοναύτη επιβαίνοντα  ξεκίνησε από το διαστημικό κέντρο Μπαϊκονούρ στις 12 Απριλίου 1961, στις 06:07 π.μ., τοπική ώρα, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας .


1.Ο Γκαγκάριν γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου, 1934, στο χωριό Klushino, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Γκαγκάριν, στη Περιφέρεια  Σμολένσκ στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας.Ο Gagarin ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά στην οικογένειά του, τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του απελάθηκαν σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβοι.
2. Δεδομένου ότι κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι το Gagarin θα είναι σε θέση να εργαστεί σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, το Vostok-1 ήταν πλήρως αυτόματο. Ο κοσμοναύτης είχε έναν ειδικό κωδικό με τον οποίο ο Γκαγκάριν θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μη αυτόματα χειριστήρια του διαστημοπλοίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
3. Πριν από την πτήση του, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων  επέλεξαν τον Gagarin από πολλούς άλλους υποψηφίους να γίνει κοσμοναύτης μετά από μια σειρά από ψυχολογικά και σωματικά τεστ.Ο Γκαγκάριν ήταν αδιαφιλονίκητος ηγέτης και είχε μια ισχυρή αίσθηση αποφασιστικότητας, σκοπού και τον ανταγωνισμού. Ταυτόχρονα,ο Γιούρι ήταν πολύ φιλικός, ευγενικός και ανοιχτόκαρδος. Είχε εξαιρετική μνήμη και ήταν πολύ έξυπνος. Το κοντό ανάστημα του (ο Γκαγκάριν ήταν 157 εκατοστά ή 5'2 "ψηλός) συνέβαλε επίσης στην επιλογή του, καθώς ήταν ένα πλεονέκτημα στο περιορισμένου χώρου πιλοτήριο δύο μέτρων του διαστημικού σκάφους.
4. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS ετοίμασε τρεις πιθανές παραλλαγές των ειδήσεων πριν από την πτήση. Η πρώτη ήταν γραμμένη σε περίπτωση επιτυχίας, η δεύτερη - μια έκκληση για βοήθεια για να βρεθεί ο Gagarin αν το Vostok-1 αποτύγχανε να μπει σε τροχιά και έπεφτε κάπου στο δάσος ή τον ωκεανό και η τρίτη ήταν για τον τραγικό θάνατο του Γκαγκάριν.
5. Όταν Gagarin εκτοξεύθηκε από το διαστημικό σταθμό Μπαϊκονούρ κατείχε το στρατιωτικό βαθμό του υποσμηναγού. Αμέσως μετά την προσγείωση, προήχθη σε επισμηναγό.
6. Μια δυο μέρες πριν από την πτήση του, ο Γκαγκάριν έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στη σύζυγό του Valentina σε περίπτωση που πέθαινε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όταν η πτήση τελείωσε με επιτυχία, η επιστολή είχε ξεχαστεί. Ωστόσο, Βαλεντίνα έλαβε την επιστολή το 1968 μετά από ένα ατύχημα πτήσης που στοίχισε τη ζωή του Gagarin.
7.Ο Γκαγκάριν ήταν οικογενειάρχης. Παντρεύτηκε τη σύζυγό του Valentina σε νεαρή ηλικία και το ζευγάρι είχε δύο κόρες.
8. Θεωρείται ως ένας από τους ήρωες της Σοβιετικής Ένωσης, ο Γκαγκάριν, ωστόσο, ήταν θρησκευόμενος και ακόμη και προσφέρθηκε να αποκαταστήσει το ερειπωμένο Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.
9. Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ Β 'συναντήθηκε με τον Gagarin κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία, του ζήτησε να βγει φωτογραφία μαζί με τον σοβιετικό κοσμοναύτη,παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την εθιμοτυπία, δεν επιτρεπόταν, η βασίλισσα επέμεινε, λέγοντας ότι ο Γκαγκάριν ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος.
10. Ο Gagarin είχε προγραμματιστεί να πάει στο διάστημα για μια ακόμη φορά, ωστόσο, δυστυχώς, ο θρυλικός κοσμοναύτης έχασε τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης το 1968.Ο Gagarin παραμένει ένας ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης και αγάλματά του  υπάρχουν  στη Ρωσία μέχρι σήμερα.    


Read more: http://sputniknews.com/art_living/20160412/1037866072/yuri-gagarin-space-facts.html#ixzz45c4YcRcj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...