Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ανάσταση μέσα στη ησυχία



Ο Ιησούς από τη στιγμή που παρέδωσε το πνεύμα Του και ετάφη,κατέβηκε στον Άδη για να ελευθερώσει από τα δεσμά του τον Αδάμ και την Εύα αλλά και όλους τους ανθρώπους,οι ψυχές των οποίων ήταν παγιδευμένες στα σκοτεινά δώματα του κάτω κόσμου.Όσο επικρατούσε η νεκρική σιγή ο Χριστός συνέθλιβε τις πύλες του Άδη ανοίγοντας ξανά το δρόμο ώστε ο άνθρωπος να ενωθεί με τον Θεό.Και αφού ολοκλήρωσε το έργο του καταπατώντας τον θάνατο και το βασίλειό του,αναστήθηκε.Το σώμα Του δεν είναι πια στον τάφο αλλά βρίσκεται ξανά ανάμεσά στους ζωντανούς.


Και όλα αυτά τα συγκλονιστικά έγιναν μέσα στην απόλυτη ησυχία.Μέσα σε μια φαινομενική ακινησία.Γιατί αυτός είναι ο τρόπος του Θεού.Ο Θεός δεν βρίσκεται στον δυνατό άνεμο αλλά στο απαλό αεράκι.Δεν φωνάζει,δεν είναι εντυπωσιακός,αν και θα μπορούσε,αλλά κινείται αργά και σιωπηλά προσεγγίζοντας τον άνθρωπο,τον κάθε άνθρωπο.

Αλλά και ο χριστιανός μόνο μέσα στην ησυχία μπορεί να ακούσει το κάλεσμα του Θεού.Όταν,δηλαδή,έχει καρδιά ειρηνική,όταν είναι ελεύθερος από λογισμούς και πάθη αλλά και από τις όποιες επιδράσεις του περιβάλλοντος.Όταν εργάζεται αργά και υπομονετικά μέσα στην κοινωνία μεταμορφώνοντας σιγά σιγά και τους άλλους.

Μέσα σε αυτή την ησυχία,ας υποδεχτούμε το χαρμόσυνο νέο της Αναστάσεως του Χριστού.Και αφού νιώσουμε τη ζεστασιά αυτού του μυστικού μηνύματος να ετοιμαστούμε ώστε σε λίγες ώρες να βροντοφωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση "Χριστός Ανέστη"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...