Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Τα "μυστικά" της καλής υγείας από τη Ρωσία

Σοβιετική αφίσα


Ο δημοφιλής Ρώσος λαϊκός θεραπευτής Gennadiy Malakhov προσφέρει μια μοναδική ρωσική άποψη για το πώς οι άνδρες μπορούν να παραμείνουν υγιείς και ευτυχισμένοι στον σύγχρονο κόσμο.

Μιλώντας στην ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Svobodnaya PressA, ο Malakhov, έναν υποστηρικτής της «Λαϊκής ιατρικής » πολύ γνωστή στη Ρωσία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για τη μη παραδοσιακή του προσέγγιση της ιατρικής  και του υγιεινού τρόπου ζωής, λέει ότι στην πραγματικότητα, είναι αρκετά απλό, εφ 'όσον  κάποιος ακολουθεί μερικούς βασικούς κανόνες.


# 1. Άσκηση
Πρώτ'απ΄'όλα, είπε το σκληρό καρύδι των εξήντα δύο χρόνια, αν ένα άτομο θέλει να μείνει σε φόρμα, πρέπει να κινείται . Αυτό, σημείωσε, μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να κάνει κανείς ένα γρήγορο περπάτημα 30-40 λεπτών με τα πόδια, και na πιέζει μια τανάλια καρπών κατά τη διάρκεια του δρόμου ώστε  να ασκηθούν και οι  μύες του  άνω σώματος.
"Εδώ, αυτό που είναι πιο σημαντικό δεν είναι η απόσταση σε χιλιόμετρα, αλλά ο χρόνος - όχι λιγότερο από μισή ώρα.Επιπλέον, έχω εξοπλίσει το  σπίτι μου με ένα μίνι γυμναστήριο, όπου ασκούμαι με kettlebells κάθε δεύτερη μέρα.".
"Η εναλλαγή εργασίας στον υπολογιστή με σωματική άσκηση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα," τονίζει ο Malakhov . "Το κυριότερο  είναι να μην  καθίσεις στον υπολογιστή, χωρίς να στέκεσαι για πολλές ώρες κάθε φορά, ώστε να κάνει σωματική άσκηση!"
# 2. Η σωστή διατροφή
Εκτός από την άσκηση, ο «Λαϊκός γιατρός» συμβουλεύει να  προσπαθούμε να μην παρατρώμε, και να τρώμε σωστά. Είναι σημαντικό, λέει, να τρώτε τα λαχανικά σας. Και μην υποτιμάτε τη διατροφική αξία των προϊόντων της μέλισσας!
"Ένα βασικό είδος στο γραφείο μου είναι το λεγόμενο ψωμί της μέλισσας- μέλι και γύρη." 
Για πρωινό,σημειώνει ο  Malakhov , ζεστά δημητριακά όπως  βρώμη ή κριθάρι είναι μια αναγκαιότητα. "Για μεσημεριανό γεύμα, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εγώ πάντα ξεκινώ με φύτρο σιταριού," το οποίο "δίνει ένα απαράμιλλο απόθεμα βιταμινών - Ζωντανές βιταμίνες! Αναγκάζω όλη την οικογένεια μου να τις φάει. - Η αδελφή μου, η σύζυγος, ο γιος και τα εγγόνια.Και  θα σας συμβούλευα να κάνετε το ίδιο. "
Ο λαϊκός θεραπευτής συνιστά επίσης τα λαχανικά ρίζες, συμπεριλαμβανομένων τριμμένου λάχανου και καρότων, και βραστά λαχανικά στον ατμό. Το πιο σημαντικό πράγμα, λέει, είναι τα φυσικά, υγιεινά τρόφιμα.
Την ίδια στιγμή, επισημαίνει, είναι σημαντικό να μην ενδώσουμε σε κόλπα κατασκευαστών τροφίμων στις ταμπέλες. "Προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής, και να κάνουν τα τρόφιμα να διαρκούν περισσότερο, οι κατασκευαστές προσπαθούν να χώνουν όλα τα είδη χημικών ουσιών, και ακόμη μόνο άμυλο, στα προϊόντα τους. Για το λόγο αυτό συχνά ψωνίζω από την τοπική αγορά μου. Αυτό είναι φαγητό που μπορείτε  να εμπιστευτείτε. "
Εάν μπορείτε,σημειώνει ο  Malakhov , είναι μια καλή ιδέα να έχετε το δικό σας κήπο στην πίσω αυλή σας. "Στο δικό μας έχουμε κεράσια, βερίκοκα, αχλάδια και μήλα. Η σύζυγός μου κρατά τμήματα  με βότανα, κρεμμύδια. Αλλά ξέρετε, τίποτα δεν συγκρίνεται με τα νόστιμα ποτά φρούτων που μπορούν να γίνουν από τα φρούτα και τα μούρα. Δεν μπορούν να συγκριθούν τα εισαγόμενα αφρώδη ποτά μαζί τους!"
"Η οικογένειά μας τρώει πολύ λίγο ψωμί. Αντ 'αυτού μαγειρεύουν ρύζι. Και τα αυγά είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό προϊόν, με φυσική πρωτεΐνη. Τρώω αυγά μελάτα, ομελέτα ή τηγανητά. Είναι απαραίτητα σε κάθε καλή διατροφή."
# 3. Η θεραπευτική δύναμη της Χαράς
Ένα από τα κύρια μυστικά του Gennadiy Malakhov για  υγεία και ευεξία είναι η χαρά της ζωής, που γι 'αυτόν τη φέρνει , πρώτα και κύρια, μια  ενδιαφέρουσα δουλειά.
«Παρατήρησα εδώ και πολύ καιρό τη θεραπευτική δύναμη του συναισθήματος της χαράς», είπε. . "Παίρνω χαρά από τη δουλειά μου,  ενδιαφέρομαι για τη δουλειά μου δεν θεωρώ τον εαυτό μου ένα λαϊκό θεραπευτή, όπως πολλοί με αποκαλούν εμένα. Συμμετέχω περισσότερο στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, καθώς και στην πρόληψη ... Είναι πολύ σημαντικό όταν έχετε την αίσθηση ότι κάνετε κάτι που ωφελεί τους άλλους, και όταν αυτό σας δίνει χαρά. "
# 4. Η σημασία της πρόληψης ... Και Μην ξεχνάε τα Λαϊκά Φάρμακα
Η επίσημη ιατρική σήμερα,σημειώνει ο Malakhov , επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στην παροχή λύσεων σε θέματα υγείας, αφού έχουν ήδη προκύψει, αντί να επικεντρώνεται στην αιτία. Αυτή είναι  λανθασμένη προσέγγιση.
"Πιστεύω επίσης ότι και δοκιμασμένες λαϊκές θεραπείες δεν μπορούν να αποκλειστούν, δεδομένου μάλιστα ότι πολλά εμπορικά φάρμακα σήμερα δημιουργήθηκαν με βάση τα φαρμακευτικά φυτά. Τα φάρμακα τα ίδια συχνά προκαλούν  στο σώμα μια τεράστια επιβάρυνση και δεν είναι κάνουν πάντα ό, τι αναμένεται από αυτά . "
Ως εκ τούτου, αντί να προσπαθεί να ασχοληθεί με την ασθένεια, αφού έχει προκύψει, η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. H φόρμουλα είναι αρκετά απλή, και περιλαμβάνει καθημερινή άσκηση, υγιεινή διατροφή και σωστή νοοτροπία.


Read more: http://sputniknews.com/art_living/20160423/1038502581/russian-tips-healthy-life.html#ixzz46fcyeA2e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...