Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αντιδράσεις από τη δολοφονία,από τους Ταλιμπάν,του Δρος Soran Singh,μεγάλου αγωνιστή των δικαιωμάτων των Θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν


Ο Imran Khan, ο πρόεδρος του πακιστανικού κόμματος  Tehreek-e-Insaf, καταδίκασε τη δολοφονία του Sardar Soran Singh και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του. Μίλησε για τη δολοφονία κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής συγκέντρωσης και επίσης δημοσίευσε στο Twitter, λέγοντας ότι ήταν «μια μεγάλη απώλεια για όλους μας». Εξέφρασε την απόλυτη θλίψη του και ζήτησε τη διενέργεια έρευνας.


Ο Δρ Soran Singh ήταν ένας Πακιστανός γιατρός Σιχ, τηλεοπτικός παρουσιαστής, πολιτικός και υπουργός Μειονοτήτων του Khyber Pakhtunkhwa.Πριν την ένταξή του στο Tehreek-e-Insaf του Πακιστάν το 2011, ήταν μέλος της Jamaat-e-Islami του Πακιστάν για εννέα χρόνια. Ήταν επίσης μέλος του συμβουλίου Tehsil , της Επιτροπής  Σιχ Gurdwara Prabandhak του Πακιστάν και του  Συμβουλίου Καταπιστεύματος Περιουσίας Προσφύγων .
Πυροβολήθηκε σε μια στοχευμένη επίθεση από το Tehrik-i-Taliban του Pakistan κοντά στο σπίτι του την Παρασκευή 22 Απριλίου του 2016.
«Είμαι βαθύτατα θλιμμένος από το θάνατο του Soran Σινγκ," δήλωσε ο Imran Khan. "Είμαι πικραμένος γιατί ο Soran Singh ήταν ένας θαρραλέος ακτιβιστής του κόμματός μας, αλλά και  επειδή κάποτε , η οικογένειά του ήθελε να μετεγκατασταθούν στην Ινδία, όμως ο Soran Singh επέλεξε να παραμείνει στο Πακιστάν. Σήμερα, θέλω να ζητήσω από όλους τους Πακιστανούς να υποσχεθούν σε μένα ότι θα εργαστούμε σκληρά για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο ", πρόσθεσε.
 
Μαζί με τον Imran Khan, χιλιάδες Πακιστανοί πραγματοποίησαν μια πομπή στη μνήμη του Δρ Soran Singh. Οι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες και πακιστανικές σημαίες και ζήτησαν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του.
 
Οι  ανώτεροι ακτιβιστές του Dal Khalsa, Satnam Singh Sahib Paonta, Δρ Manjinder Singh και Ranbir Σινγκ δήλωσαν ότι θα θυμόμαστε πάντα τον  Soran Singh για ό, τι έκανε για την κοινότητά του  και το Πακιστάν . Εκφράζοντας τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους προς τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, είπαν πως οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό είχαν μεταφέρει τις ανησυχίες και την αγωνία τους  για την ευημερία των Πακιστανών Σιχ στην κυβέρνηση του Nawaz Sharif . 
 
«Αντιλαμβανόμαστε ότι το Πακιστάν αντιμετωπίζει το κύριο βάρος της τρομοκρατίας, η οποία έχει προκαλέσει ένα βαρύ τίμημα για τη ζωή των μουσουλμάνων εκεί. Ωστόσο, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν να κάνουν πολύ περισσότερα για να ενσταλάξουν την εμπιστοσύνη στο μυαλό των μειονοτήτων που βρίσκονται στο στόχαστρο. ", Δήλωσε ο ακτιβιστής του Dal Khalsa , Satnam Singh Paonta.
 
Μαζί με τους ηγέτες της Ινδίας και του Πακιστάν, ο Soran Singh επίσης μνημονεύτηκε από τη διασπορά.
 
"Είναι μια μεγάλη απώλεια για όλους και όχι μόνο για τη κοινότητα των Σιχ, καθώς ο Δρ Soran Singh ήταν ένθερμος υποστηρικτής των πολιτικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων όλων των μειονοτικών κοινοτήτων στο Πακιστάν. Πάλεψε για τα πολιτικά και θρησκευτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όχι μόνο της μειονοτικής κοινότητας  των Σιχ στο Πακιστάν, αλλά και για τους Ινδουιστές και τους Χριστιανούς του Πακιστάν », δήλωσε ο Herdyal Singh, συντονιστής των  ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΣΙΧ του Πακιστάν.
 
"Καθώς εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του Δρ Suran Singh, απαιτούμε από την πακιστανική κυβέρνηση να διασφαλίσει την ασφάλεια της κοινότητας Σιχ και των άλλων μειονοτικών κοινοτήτων, και να προβεί σε ισχυρές άμεσες ενέργειες για να περιορίσει αυτές τις απαράδεκτες δολοφονίες των μελών των μειονοτικών κοινοτήτων στο Πακιστάν και να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης ", πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμό των Σιχ , Mukhbir Σινγκ δήλωσε, "Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι από την παράλογη δολοφονία του Sardar Soran Singh. Ήταν ένας αξιοσέβαστος πολιτικός στο Πακιστάν και ηγέτης της κοινότητας των Σιχ, αλλά πολύ περισσότερο, ήταν συνήγορος για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στο Πακιστάν.Η δολοφονία του αντικατοπτρίζει τους συνεχείς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι  μειονότητες στο Πακιστάν από εξτρεμιστές, όπως οι  Ταλιμπάν.Ο WSO κάλεσε την κυβέρνηση του Πακιστάν να διασφαλίσει ότι οι θρησκευτικές μειονότητες θα  προστατεύονται και οι υπεύθυνοι γι 'αυτό το φρικτό έγκλημα γρήγορα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του Sardar Soran Singh, σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...