Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Οι Αρμένιοι αποτίουν φόρο τιμής στον μαρτυρικό λαό των Yezidi-Εμείς;

                     Μνημείο στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Yezidis στο Βόρειο Ιράκ

 Ένα μνημείο που απεικονίζει μια γυναίκα με ένα παιδί στην αγκαλιά της, και η οποία απεικονίζει στην αιωνιότητα τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Yezidis στην επαρχία  Shangal (Sinjar) στο βόρειο Ιράκ, παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Ερεβάν της Αρμενίας .

"Η γυναίκα συμβολίζει την Πατρίδα, και το παιδί-τον λαό των  Yezidi ,"δήλωσε ο  Amo Sharoyan, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της αρμένικης ΜΚΟ "Midia-Shangal» της Εθνικής Ένωσης Yezidi  ", στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Η τελετή αποκαλυπτηρίων συγκέντρωσε Αρμένιους βουλευτές, τον Πολωνό Πρέσβης Jerzy Marek Nowakowski, τον Πρέσβη Piotr Switalski, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αρμενία, καθώς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών Yezidi.
Τον Αύγουστο του 2014, ο πληθυσμός των  Yezidi στην επαρχία Sinjar του Ιράκ εξοντώθηκε μαζικά από τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σχόλιο:Οι Αρμένιοι,θύματα και οι ίδιοι γενοκτονίας από τους βάρβαρους Τούρκους,αναγνωρίζουν και αποτίουν φόρο τιμής σε άλλον έναν μαρτυρικό λαό.Οι Έλληνες;Τόσο γρήγορα ξεχάσαμε τη γενοκτονία των Μικρασιατών και των Ποντίων;Πού είναι όλοι αυτοί οι πατριωτάρες;Και μη μου πείτε:"ναι,αλλά μας νοιάζουν οι χριστιανοί",γιατί η πλειονότητα των χριστιανών της Μ.Ανατολής έχει κοινωνία με τους Αρμένιους(μονοφυσίτες),αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Αρμένιους να νιώσουν τον πόνο των Γιεζίντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...