Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ειρωνικόν


- Κορωνοϊός, τρελοί μουσουλμάνοι, πόλεμοι, φτώχεια, κατάθλιψη, σεισμοί και πλημμύρες. Εσείς με ποιον τρόπο θέλετε να φύγετε από τον μάταιο τούτο κόσμο; Η γκάμα μας είναι ευρεία και πολυποίκιλη.


- Αν παίρνεις τη ζωή στα σοβαρά, αυτή σε ανταμείβει με μια κατραπακιά


- Όταν συγκρούονται επιστήμη και θρησκεία χάνουν πάντα οι άνθρωποι.


- Όταν κάποιος αισθάνεται αδύναμος ή αβέβαιος, τότε κοιτά να κάνει επίδειξη δύναμης


- Αν δεν μπορείς να φτιάξεις μια κατάσταση, τότε φύγε και παραχώρησε σε άλλον τη θέση, μήπως και τα καταφέρει καλύτερα.


- Η επιμονή είναι μεγάλο προσόν λένε. Γι' αυτό όταν κοπανάτε με το κεφάλι σας τον τοίχο να συνεχίσετε να το κάνετε με επιμονή. Θα δείτε θαυμαστά αποτελέσματα. Στο κεφάλι σας.


- Κάνεις δεν πιστεύει τους ψυχάκηδες που λένε πως δεν υπάρχει ο κορωνοϊός. Απλά συμπλέουν μαζί τους γιατί τους κούρασαν τα μέτρα, τους λυγίζει η οικονομική αβεβαιότητα και δεν αντέχουν την πίεση της ύπαρξης μιας πανδημίας χωρίς θεραπεία.


- Δεν καταλαβαίνω τη σημασία του διαλόγου. Αφού ο καθένας ακούει ό,τι συμφωνεί μαζί του και πιστεύει ό,τι τον βολεύει.


- Όσο υπάρχουν αποθέματα καφέ, μπορώ να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε αποκλεισμό!

43 σχόλια:

  1. χα!χα! Μου αρεσει που το φιλοσοφεις ολο και πιο πολυ! Μη κουραζεσαι τοσο πολυ! Απλα συνεχιζουμε οι ανθρωποι και κινουμαστε προς το μη ον οποτε τα πραγματα χειροτερευουν! Ο Θεος μας κρουει το κωδωνα του κινδυνου και εμεις στο κοσμο μας! Ημουνα μια περατζαδα με τους γονεις μου προς το μικρολιμανο τη Κυριακη που μας περασε και ο κοσμος ξεφαντωνε απο τις 8 το απογευμα! Που να περιορισεις τους νεους απο το να διασκεδασουν και ας σου λεει ο Τσιοδρας και οι υπολοιποι να κραταμε αποστασεις! Θελεις να σου πω κατι απλο που δε το εχουν πει ουτε οι υπολοιποι γιατροι αλλα ουε και οι συνομωσιολογοι? Δεδομενου του γεγονοτος οτι το στελεχος 19 ειναι ευαλωτο στις μεταλλαξεις και μεταλλασεται αλλιωτικα στο καθε οργανισμο αυτη τη στιγμη που μιλαμε θεωρητικα μπορει να εχουν προκυψει απο μερικες εκατονταδες μεχρι μερικες χιλιαδες διαφορετικα καινουργια στελεχη απο το Covid 19. Δηλαδη αυτη τη στιγμη εχουμε πολλους καινουργιους Κορονοιους! Δεδομενου αυτου του γεγονοτος και εφωσον ισχυει η θεωρια μου που εχει λογικη βαση δεν θα μπορεσει να δημιουργηθει ποτε καποιο αποτελεσματικο εμβολιο επειδη για να φτιαξεις ενα εμβολιο πρεπει να απομονωσεις πολλα ομοια κομματια απο τα διαφορετικα στελεχη επομενως εαν εχουν προκυψει πολλα καινουργια διαφορετικα στελεχη πως θα μπορουσε να δημιουργηθει ποτε αποτελεσματικο εμβολιο? Για αυτο και εγω προβληματιζομαι πως ειναι δυνατον μετα απο τοσα χρονια να δημοσιευουν στο pubmed ολο και περισσοτερες μελετες πανω σε φυσικες αντιικες και αντιμικροβιακες ουσιες τις οποιες παλαιοτερα ελεγαν "μαντζουνια" και "γιατροσοφια"? Δηλαδη οι παλιοι οι Ελληνες γιατροι τα ελεγαν ετσι γιατι πλεον οι νεοι γιατροι αναπτυσσουν νεα νοοτροπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμπελοφιλοσοφώ κυρίως...

      Ποιοι νέοι; Εδώ ούτε οι 40ρηδες δεν κρατιούνται καλά καλά.

      Αυτό με τις μεταλλάξεις το είχα πετύχει κάπου. Η τότε θεωρία ήταν πως πρόκειται για μικρομεταλλάξεις που δεν επηρεάζουν ουσιαστικά την αντιμετώπιση του ιού με εμβόλιο. Πάντως οι μεταλλάξεις των κορωνοϊών είναι και ο λόγος που δεν έχει βρεθεί εμβόλιο για προηγούμενους κορωνοϊούς.

      Εδώ γυρίσαμε πίσω στις καραντίνες, δε θα γυρνούσαμε πίσω και στα βότανα και τα ματζούνια; Τελικά προόδευσε καθόλου η ιατρική επιστήμη ή απλά δουλευόμασταν;

      Διαγραφή
    2. Αυτο το θεμα των μεταλλαξεων βεβαια αφορα ολους γενικα τους ιους αλλα απο οτι φαινεται τους κορονοιους κατι παραπανω αφου αλλαζουν γρηγορα συμπεριφορα! Οπως σου ειχα πει και τις προαλλες η Ιατρικη προοδευσε μεχρι εκει που θελαν καποιοι ενω στη πραγματικοτητα η ιατρικη σε ολες τις μορφες της και στα παρακλαδια της εχει αρκετα αποθεματα γνωσεων οχι μονο να αυξησει περισσοτερο το προσδοκιμο επιβιωσης αλλα να εξαλειψει και παθησεις σε στυλ μεταβολικου συνδρομου, Υπερτασης και Διαβητη ωστε ο ανθρωπος να μην ειναι επιβαρυμενος με συνοσυροτητες που τον κανουν περισσοτερο ευαλωτο σε λοιμωξεις! Οι γιατροι να ξερεις μεταξυ τους την συζητανε αυτην την αληθεια οτι η Δυτικη Ιατρικη συντηρει την παρουσια της νοσου και οχι τη πληρη εξαλειψη της αλλα αυτα τα λενε οπως ειπα off the records μεταξυ τους! Και εννοειται βεβαια οτι εαν μαθουν οτι ενας δικος τους οπως εγω για παραδειγμα καθομαι και τα λεω αυτα παραεξω θα μου κοψουν τα οπισθια μετα συγχωρησεως! Η επανεκινηση της Ιατρικης στις αρχικες της ριζες μπορει να ακουγεται για καποιους πρωτογονο βεβαια στη δικη μου την "οπισθοδρομικη" νοοτροπια φαινεται και καπως πρωτοποριακο! Οταν ειχα παει καποια στιγμη τη μανα μου σε Οφθαλμιατρο να της δει λιγο το ματι ο οφθαλμιατρος με ρωτησε εαν τρωει αφθονα λαχανικα και ψαρι για να της γραψει βιταμινες και της εγραψε να παρει ενα φυσικο κολληριο ενυδατωσης χωρις κορτιζονη που ηταν εκτος ηλεκτρονικης συνταγογραφησης! Σε πληροφορω οτι ο γιατρος εκατσε και μου ειπε στα ισα να αποφευγουμε πολλα κρεατα γιατι ειναι συνθετικα και να καταναλωνουμε μονο μικρα ψαρια που δεν ειναι φωρτομενα με υδραργυρο! Μου ειπε οτι οι φαρμακευτικες εταιρειες τους ετοιμαζουν τους γιατρους για αλλα "κολπα". Κοινως επιστροφη στις ριζες!

      Διαγραφή
    3. Θα σου πω και κατι αλλο πολυ ενδιαφερον να ξεκαρδιστεις στα γελια! Πριν απο καμποσο καιρο ειχα ανοιξει εναν παλιο τομο Εγκυκλοπαιδειας να ψαξω καποιες παλιες πληροφοριες σχετικα με ιους και επεσε το ματι μου σε ενα κομματι που αφορουσε την ιστορια της Ιατρικης! Θα θυμασαι φανταζομαι που ειχαμε ξαναμιλησει για τη λεγομενη Λαικη Ιατρικη που εξασκουσαν οι λεγομενοι πρακτικοι Ιατροι που στη περιοχη της Ηπειρου τους ελεγαν κομπογιαννιτες που ηταν η τοπικη τους ονομασια! Αυτοι εξασκουσαν και παγανισμο κοινως μαγεια, επωδες, ξορκια και γενικοτερα επικληση πονηρων πνευματων! Σε πληροφορω οτι για να θεραπευουν διαφορες παθησεις σε στυλ λοιμωξεων προφανως συνεστηναν στους ασθενεις τη καταναλωση μουχλας και μουχλασμενων τροφων που ηταν ουσιαστικα μυκητες δηλαδη τα προδρομα συστατικα των σημερινων αντιμικροβιακων σχηματων που ειναι γνωστα σε ολο το κοσμο ως αντιβιωσεις! Βλεπεις δηλαδη με λιγα λογια δεν ηταν ο Αλεξαντερ Φλεμινγκ που του "εκοψε" αυτουνου προτου να μελετησει τη μουχλα ωστε να απομωνωσει τη πενικιλλινη! Ολα απο καπου ξεκινανε!

      Διαγραφή
  2. Και στην περιοχή μας (Αιτωλοακαρνανία) ήταν πολύ διαδεδομένοι οι λεγόμενοι "πρακτικοί". Ισχύει ότι κυρίως με ξόρκια και λοιπές πρακτικές δούλευαν, απλά μια στο τόσο κάποιον έσωζαν και μαζί με αυτόν και την υπόληψη τους, οπότε ίσως να είχαν κάποια σωστή γνώση μέσα σε όλα.
    Αλλά κατά κύριο λόγο ήταν κομπογιαννίτες που μάλιστα έκαναν ακραία πράγματα (έχω ακούσει ιστορία από το χωριό μου που στην δεκαετία 40-50 για μωράκι με έλλειψη στο σίδηρο που το χαράκωσαν στο σώμα και το έβαλαν σε μια χύτρα με φακές για να πάρει σίδηρο ...). Γενικά πάντως ο λαός μας έχει την τάση στο μαντζούνι, βλ. φραπελιά. Και οι επιτήδειοι καραδοκούν. (Deso)
    Περι κορονοιου και εμβολίου έχουμε πολλά επεισόδια να δούμε ακόμα, οπότε κρατάω στάση επιφύλαξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε την Αιτωλοακαρνανία. Εκεί έχουμε παράδοση στον κομπογιαννιτισμό και την εξαπάτηση. Γνωστοί οι Κραβαρίτες και τα κατορθώματά τους(από τα Κράβαρα κατάγομαι κι εγώ).

      Τελικά πήρε σίδηρο το μωράκι;

      Διαγραφή
    2. Φιλε Deso απο τα βοτανα και τις φυσικες ουσιες του περιβαλλοντος οπως ορυκτα μεταλλα και ιστους ζωντανων οργανισμων κατασκευαζονται και τα συνθετικα χημικα φαρμακα απο τις φαρμακευτικες εταιρειες! Ολες αυτες τις ουσιες τις ονομασαν "μαντζουνια" οι συμβατικοι γιατροι της περασμενης γενιας ακριβως για το λογο επειδη τα χρησιμοποιουσαν για να κανουν και μαγια! Αυτο το φαινομενο υπαρχει απο αρχαιοτατων χρονων απλα ηταν ο Ιπποκρατης ο οποιος ξεχωρισε την ιατρικη απο τα διαφορα παγανιστικα φαινομενα και εισηγαγε τον ορθολογισμο στην Ιατρικη! Βεβαια η συγχρονη Δυτικη ελαχιστη σχεση εχει με την Ιατρικη του Ιπποκρατη αφου και ο Ιπποκρατης χρησιμοποιουσε φυσικες μεθοδους για τη καταπολεμηση των διαφορων παθησεων και εκτος αυτου μπορουσε να κανει εξατομικευμενη αντιμετωπιση για τη καθε περιπτωση ασθενους αφου ο καθε ανθρωπος εχει τη δικη του μοναδικοτητα και διαφορετικοτητα ενω η συγχρονη ιατρικη στηριζεται στα Guide Lines κκοινως στις κατευθυντηριες οδηγιες που βγαινουν υστερα απο κλινικες μελετες φαρμακων οι οποιες στηριζονται στην ομαδοποιηση ασθενων βαση ελαχιστων κριτηριων ωστε να αξιολογηθει και η αποτελεσματικοτητα αλλα και η ασφαλεια ενος φαρμακου! Ολες αυτες οι μελετες εχουν καποιο βαθμο αποκλισης σφαλματος επειδη οι ασθενεις που ανηκουν στην ιδια ομαδα που τους δοκιμαζεται ενα συγκεκριμενο φαρμακο εχουν αρκετες διαφορες ο ενας απο τον αλλο δηλαδη εχουν διαφορετικο γονιδιωμα, διαφορετικο γονιδιωμα, διαφορετικες συνθηκες διαβιωσης, διαφορετικη ψυχολογικη κατασταση και ουτω καθ'εξης! Εχουμε δηλαδη ενα "τσουβαλιασμα" των ασθενων το οποιο ουσιαστικα οι ιδιες οι φαρμακευτικες εταιρειες εχουν αρχισει και το αντιλαμβανονται οτι ειναι λαθος για αυτο το λογο και προετοιμαζονται στο κοντινο μελλον να κανουν εξατομικευμενες δοκιμες φαρμακων ξεχωριστα στο καθε ανθρωπο ωστε να υπαρχουν υποκειμενικα αποτελεσματα! Επισης θα λαμβανεται και σα κριτηριο η ωρα ληψης του φαρμακου αφου το ιδιο φαρμακο στον ιδιο ανθρωπο βαση των κιρκαδιανων ρυθμων του δεν εχει την καθε χρονικη στιγμη το ιδιο αποτελεσμα! Ολη η Ιατρικη εχει τις βασεις της στις γνωσεις του παρελθοντος οπως ειναι η γραπτη παραδοση των αρχαιων Ελληνων Ιατρων, των Ινδων και των Κινεζων ακομη και σε στοιχεια προφορικων παραδοσεων διαφορετικα δεν θα ειχε και κανενα αποτελεσμα! Απλα στη σημερινη εποχη επιβραβευεται το αποτελεσμα του πειραματος κοινς η τεχνοκρατια και οχι η γνωση αυτη καθ'εαυτη που υπαρχει απο την αρχαιοτητα! Για αυτο το λογο ανεφερα οτι η Ιατρικη εχει τεραστιο αποθεμα γνωσεων να βοηθησει περισσοτερο στην εξαλειψη πολλων παθησεων απλα απο τη στιγμη που χωνονται στη μεση διαφορων ειδων συμφεροντα αυτο το πραγμα δεν ηταν μεχρι στιγμης εφικτο! Σε διαβεβαιω οτι οι φαρμακευτικες εταιρειες το εχουν αλλαξει το "τραγουδι" τους και αναγνωριζουν επισημα πολλα φυσικα φαρμακα που καθονταν και τα διακομωδουσαν! Για παραδειγμα τα φυλλα Ελιας που καθονταν και τα κοροιδευαν ο Ευρωπαικος οργανισμος φαρμακων τα εχει αναγνωρισει επισημα ως φυσικο φαρμακο απο τη στιγμη που υπαρχουν παμπολλες μελετες γυρω απο αυτα με πολυ καλα αποτελεσματα!

      Διαγραφή
    3. Ηθελα να γραψω οτι οι ασθενεις εχουν και διαφορετικο μικροβιωμα ο ενας απο τον αλλο! Και το ιδιο το μικροβιωμα μεταβαλλεται απο ολους τους περιβαλλοντικους παραγοντες και το τροπο ζωης του καθε ανθρωπου!

      Διαγραφή
  3. Φίλε Νίκο δεν διαφωνώ. Έτσι κ αλλιώς τόσο η Ιατρική όσο και οι άλλες επιστήμες εξελίσσονται και αλλάζουν πολύ γρήγορα, στις μέρες μας ακόμη γρηγορότερα. Ότι υπάρχουν ενδεχομένως συμφέροντα που παρεμβαίνουν προφανώς ισχύει, αλλά που δεν υπάρχουν?

    ΥΓ. ΠαπαΚωστα για την ιστορία που ανέφερα, ευτυχώς δεν άφησαν ουλές στο μικρό και ευτυχώς που μπήκε στο σπίτι ο πατέρας εγκαίρως και το έβγαλε το παιδί από την χύτρα (έριξε κ μια καλή "περιποίηση" στην γυναίκα του κ στην πρακτική κομπογιαννίτισσα).

    Κ μιας κ ανέφερες το θέμα του καφέ, έχω σωθεί εδώ κ 1-1μιση χρόνο από καφεκοπτείο που φέρνει μονοποικιλιακούς καφέδες κεντρικής Αμερικής και τους ψήνει ο ίδιος, είτε για εσπρεσο είτε για φίλτρου είτε για ελληνικό. Εξαιρετικοί καφέδες, γευστικότατοι και κλάσεις ανώτεροι από τους συσκευασμένους των σουπερμάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ήθελε μισοβρασμένο ; Χοχοχο!

    Ανώτεροι αλλά και ακριβότεροι φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως δοξα το Θεο που δεν εκανε η κομπογιαννιτισα καμοια παγανιστικη ενεργεια να καθεται το καημενο το παιδι να βασανιζεται ολη του τη ζωη! Αυτες τις βλακειες εκανε ο κοσμος τοτε! Θα μου πεις τωρα οτι εκεινα τα χρονια δεν ηταν πολλοι οι γιατροι που τελειωναν σε πανεπιστημια οι οποιοι και εκεινοι εξαλλου τοτε χρησιμοποιουσαν αυτουσιες φυσικες ουσιες αλλα δεν βραζαν κανεναν στο τσουκαλι ουτε καναν αλλα παρομοια εκτος και εαν μας πουν στο τελος οτι ο Ιπποκρατης θεραπευε την αναιμια με βρασιμο του ανθρωπου μεσα σε φακη οποτε να παμε ομαδικως να πηδηξουμε ολοι απο κανα παραθυρο! Μου κανει εντυπωση παντως που τις βεντουζες που χρησιμοποιουσαν απο παλια εδω στην Ελλαδα τις εχουν και στη Κινεζικη Ιατρικη! Λετε αραγε οι Αρχαιοι Ελληνες να ειχαν δωσει στοιχεια στους Κινεζους η το αντιθετο? Ενας παλιος συναδελφος μου νομιζε οτι τις βεντουζες τις καναν για να διωξουν τα κακα πνευματα!

      Διαγραφή
    2. Κι άλλοι αρχαίοι είχαν τις βεντούζες αλλά μου διαφεύγουν τώρα.

      Δε λες καλά που δεν ήταν κακόβραστες οι φακές;

      Διαγραφή
    3. Τι να πει κανεις? Ναι ειναι γεγονος οτι διαφορες θεραπευτικες μεθοδοι ηταν κοινες σε πολλους λαους! Παντως πανω σε ολο αυτο που συζηταμε μου ερχεται στο μυαλο και ενα απο αυτα που ανεφερες στο κειμενο σου! Δηλαδη οταν συγκρουονται οι θρησκειες με τις επιστημες υπαρχουν αρνητικα αποτελεσματα για τον ανθρωπο! Στις αρχαιες εποχες οπου οι θρησκειες ηταν ενοποιημενες με τις επιστημες κυριως σε διαφορα μυητικα-αποκρυφιστικα συστηματα δε νομιζω οτι το συναντουσες αυτο το πραγμα! Βεβαι το βασικο προβλημα με τις θρησκειες ηταν οτι ειτε παρουσιαζαν τη σχεση του ανθρωπου με το Θεο η τους "θεους" ως σχεση δοσοληψιας και βεβαιως το λατρευτικο κομματι απευθυνοταν σε "θεους" που στη μια περιπτωση ηταν εκπτωτοι αγγελοι και στην αλλη περιπτωση ηταν αρχαιοι βασιλιαδες γιγαντιαιου αναστηματος που ζουσαν στην αρχαια Μεσοποταμια και ειχαν θεοποιηθει απο τους ανθρωπους και της δικης τους εποχης και των μετεπειτα εποχων επειδη παρεδωσαν στους ανθρωπους ολα αυτα τα μυητικα-αποκρυφιστικα συστηματα που ηταν επιστημες ανακατεμενες με παγανισμο! Συμφωνα με το Βυζαντινο Χειρογραφο ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ του Ιωαννη Μαλλαλα ο "θεος" Ζευς ηταν βασιλιας που ζουσε κοντα στη περιοχη της Μεσοποταμιας και λεγοταν και Πικκος με αλλο ονομα! Συμφωνα και με αλλες τετοιες αναφορες τα οστα του πρεπει να βρισκονται θαμεννα καπου στη Κρητη!

      Διαγραφή
    4. Οποτε δεν εχουν αδικο καποιοι νεωτεροι μελετητες οτι το "δωδεκαθεο" ηρθε στην Αρχαια Ελλαδα απο Αιγυπτο και Μεσοποταμια! Βεβαια αν θα γινει συζητηση το θεμα οτι πολλοι απο αυτους ειχαν γιγαντιαιο μεγεθος τοτε θα παει "βουτυρο" στο ψωμι των "Δημοσθενηδων" και θα λενε επισημως οτι δικαιωθηκαν!

      Διαγραφή
    5. Βασικά δε νομίζω πως ασχολείται και κανένας με αυτό το θέμα. Οι περισσότεροι θεωρούν το δωδεκάθεο ως κάτι εντελώς φανταστικό. Κι εγώ μαζί τους

      Διαγραφή
    6. ΨΑΛΜΟΣ 95, ΕΔΑΦΙΟ 5 ΟΤΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
    7. Τι ε και? οι ειδωλολατρικοι "θεοι" ειναι δαιμονες.

      Διαγραφή
    8. Αυτή τη γλώσσα καταλάβαιναν οι Εβραίοι τότε, αυτή χρησιμοποίησε και ο Ψαλμωδός. Δε σημαίνει ούτε ότι υπήρχαν ούτε ότι ήταν κάτι άλλο πέρα από την προσωποποίηση των παθών όπως έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες. Όλα τα άλλα είναι φαντασίες. Και το ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δαιμόνια έμπαιναν σε αγάλματα ειδώλων και πείραζαν τους ανθρώπους πάλι δε λέει κάτι . Ίσα ίσα επιβεβαιώνει πως τα αγάλματα ήταν προσωποποιήσεις του φαντασιακού των αρχαίων

      Διαγραφή
    9. Δηλαδη συγνωμη οι Εβραιοι-και μιλαμε για τους προφητες των Εβραιων που ειχαν φτασει σε κατασταση φωτισης και Θεωσηε οπως ο Θεοπτης Μωυσης δεν γνωριζαν οτι οι δαιμονες ειναι υπαρχτα πλασματα? Κατ'αρχας συμφωνα με τη διδασκαλια της Εκλλησιας οι δαιμονες δεν αποτελουν την προσωποποιηση των ανθρωπινων παθων ουτε ειναι ανυπαρκτες οντοτητες αλλα ειναι υπαρκτα πλασματα και αποτελουν το δεκατο ταγμα των Αγγελων που δημιουργησε ο Τριαδικος Θεος! Τα ανθρωπινα παθη αποτελουν τμημα του ψυχικου κοσμου του ανθρωπου αλλα δεν ειναι δαιμονες τα παθη μας! Απλα οι δαιμονες εκμεταλλευονται τα παθη που εχουμε μεσα μας ωστε να μας πειραζουν! ο δαιμονες μπορουν να δημιουργησουν οφθαλμαπατες, ψεθδαισθησεις και λογισμους στους ανθρωπους η και στη χειροτερη των περιπτωσεων να ελεγξουν ακομη και τα καιρικα φαινομενα οπως εγινε με τη περιπτωση του Ιωβ που ο διαβολος του εκαψε το χωραφι με κεραυνο εαν θυμαμαι καλα και σκοτωσε τα παιδια του σηκωνοντας θυελλα που γκρεμισε την οροφη του σπιτιου αλλα οι δαιμονες σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανυπαρκτοι και ουτε αποτελουν προσωποποιηση των ανθρωπινων παθων! Εαν μαλιστα ο διαβολος κατορθωσει και πεισει τον ανθρωπο οτι ειναι ανυπαρκτος τοτε εκει ειναι που θα αρχισει να παιζει στο δικο του το "γηπεδο"

      Διαγραφή
    10. Δεν λέω πως οι δαίμονες είναι ανύπαρκτοι, λέω πως οι θεοί των αρχαίων ήταν ένα μίγμα φαντασίας και φιλοσοφίας.

      Οι προφήτες απευθύνονταν στους Εβραίους της εποχής τους και στη γλώσσα που εκείνοι καταλάβαιναν.

      Αν τώρα θέλει κάποιος να πιστεύει σε τέρατα, γίγαντες, τιτάνες ως υπαρκτά πράγματα, οκ, δικαίωμά του. Δεν θα του αλλάξω γνώμη αλλά ούτε θα συμφωνήσω μαζί του με το στανιό.

      Διαγραφή
    11. Εκτος αυτου η μεταφραση της Παλαιας Διαθηκης απο τους Εβδομηκοντα στην Εληνικη λεξη χρησιμοποιει τη λεξη "δαιμονιο" για να περιγραψει τους αρχαιους ειδωλολατρικους θεους οπως ακριβως διαφορα κειμενα αρχαιας Ελληνικης Γραμματειας ονομαζαν τους Ολυμπιους θεους ως δαιμονες! Εαν θυμαμαι καλα ο Ομηρος η στην Ιλιαδα η στν Οδυσσεια ονομαζει τους Ολυμπιους θεους και ως δαιμονες! Αυτο φανταζομαι δεν ειναι συμπτωματικο γεγονος!

      Διαγραφή
    12. Ότι η λέξη δαίμονας είχε εντελώς άλλη σημασία στην ομηρική εποχή επίσης δεν είναι συμπτωματικό

      Διαγραφή
    13. Δεν αναφερομαι στο θεμα των Τιτανων η των γιγαντων! Αυτοι αποτελουν αλλη ιστορια η οποια απλως συσχετιζεται με την υποθεση του παγανισμου! Οταν λεμε καποιον γιιγαντα δε σημαινει οτι μιλαμε απαραιτητως για εναν ανθρωπο 10 η 20 μετρα ψηλο! Γιγαντας μπορει να ειναι και καποιος που ειναι 3 η και 5 μετρα ψηλος! Το γεγονος οτι δεν εχουν βρεθει μεχρι στιγμης η και βρεθηκαν και δε το λενε απολιθωματα απο οστα γιγαντιων ανθρωπων δεν αποδυκνυει και τη μη υπαρξη τους απαραιτητως! Ο Ωγ ο Βασιλεας της Βασαν που πολεμησε με το στρατο του Βασιλεως Δαυιδ περιγραφεται ως αντρας ψηλοτερος απο Κεδρο εαν το λεω σωστα! Δε φανταζομαι οτι η περιγραφη αυτη ειχε υπερβολες η καποια αλληγορικη σημασια! ο αδελφος του Γολιαθ παλι ηταν ψηλοτερος απο τον αδελφο του που ο Γολιαθ περιγραφεται περιπου οτι ειχε 2,5 μετρα υψος! Περα απο τις αναφορες αυτες που συνανταμε και στη Παλαια Διαθηκη υπαρχουν και αναφορες και απο κειμενα στην αρχαια Ελληνικη Γραμματεια οπως η αναφορα που εκανε ο Παυσανιας οταν βρηκε την επιγονατιδα του Βασιλια Αιαντα της Σαλαμινας ο οποιος ειχε το μεγεθος δισκου ενος δισκοβολου!

      Διαγραφή
    14. μα τιποτα δεν ειναι συμπτωση! Ουτε ειναι και συμπτωση το γεγονος οτι δεν υπαρχει η ακριβης ετυμολογια της λεξης "δαιμονας". Νομιζω ο Πλατωνας στη ΠΟΛΙΤΕΙΑ του δινει την ετυμολογια "δαημονας" που σημαινει ειδημονας σε κατι!

      Διαγραφή
    15. Δε σε βαζω να αποδεχθεις οτι οι γιγαντες υπηρξαν η δεν υπηρξαν! Ουτως η αλλως αυτο δεν εχει και καμοια σημασια! Κανω απλως αναφορες σε κειμενα του παρελθοντος! Ακομη και εαν υπηρξαν καποτε ειναι τωρα πλεον ζωντανοι? σαφεστατα οχι! Τωρα το τι θεωρω εγω βαση των προσωπικων μου βιωματων -τα οποια δεν εχουν να κανουν ουτε με Τιτανες ουτε με γιγαντες-ειναι αλλη ιστορια! Απλως ενας μελετητης ειμαι και τιποτα παραπανω! Ακομη και εαν αποδυκνυοταν οτι καποτε υπηρξαν γιγαντες και παλι αυτο δεν θα ειχε και καμοια σημασια για τον καθε ανθρωπο ξεχωριστα ουτε για την ανθρωποτητα ως συνολο! Εαν δηλαδη οντως ηταν εκεινοι που μαθαν τους ανθρωπους να ασχολουνται με παγανιστικες πραξεις και ειδωλολατριες δεν θα ειχε κομοια ωφελεια για τον ανθρωπο αλλα αυτο που εχει σημασεια ειναι ο ανθρωπος να ΜΗΝ ασχολειται με τετοιες πραξεις γιατι δυστυχως αυτο το φαινομενο εχει λαβει πολυ μεγαλη εξαρση στην εποχη μας! Και νομιζω οτι το καταλαβαινεις γιατι το εχω παρει τοσο προσωπικα αυτο το θεμα!

      Διαγραφή
    16. Συζητωντας παντως ολα αυτα θυμηθηκα τη φραση απο το ποιημα του καβαφη Η ΙΘΑΚΗ που λεει "τους λαιστρυγονες και τους κυκλωπες μη τους φοβασαι εκτος εαν τους εχεις μεσα σου". Πριν 5 μερες περιπου απεβιωσε σε ηλικα 90 ετων ο σπουδαιος Σκωτσεζος Ηθοποιος Σερ Σον Κονερι! Δες στο youtube που ο Σερ Κονερι απαγγελει την ΙΘΑΚΗ του Καβαφη στα Αγγλικα! Ειναι πολυ ωραιο!

      Διαγραφή
    17. Το είδα. Το είχα δει και παλιότερα. Τεράστιος ηθοποιός και αυτός

      Διαγραφή
    18. Ηταν πολυ καλος και σε σχετικα μικρες ερμηνειες! Δε ξερω ποσοι θυμουνται οτι υποδυοταν τον Χουαν Σαντσεζ Βιλα-Λομπος Ραμιρεζ τον δασκαλο του Κονορ Μακλαουντ του Χαιλαντερ!

      Διαγραφή
    19. Εμβληματικός ρόλος. Σαν Πράσινο Ιππότη πόσοι να τον θυμούνται άραγε;

      Διαγραφή
    20. Δεν ηξερα οτι ειχε υποδυθει χαρακτηρα που τον ελργαν πρασινο Ιπποτη! Τον θυμαμαι ομως που υποδυοταν τον Βασιλια Αρθουρο στη ταινια Λανσελοτ ο πρωτος Ιπποτης! Τον θυμαμαι που ειχε υποδυθει και τον Βασιλια Ριχαρδο τον Λεοντοκαρδο στη ταινια Ρομπεν των Δασων με τον Κεβιν Κοστνερ οπου εκανε μια μικρη εμφανιση προς το τελος της ταινιας! Γενικα ετσι του πηγαιναν βασιλικοι και Ιπποτικοι ρολοι! Δεν ηταν συμπτωση που τελικως οντως χριστηκε Ιπποτης απο τη Βασιλισσα της Αγγλιας!

      Διαγραφή
    21. A! Κοιταξα αυτο το ρολο του πρασινου Ιπποτη που ειπες στο imdb. Αφορα τον Αρθουριανο μυθο παλι! Μια ταινια ηταν που λεγοταν the sword of the Valiant! Την ειχα προσεξει πριν παρα πολλα χρονια στο Star Channel αλλα δε μου τραβηξε το ενδιαφερον και ετσι δεν εκατσα να τη δω αλλιως θα θυμομουν οτι ειχε παιξει και ο Κονερυ!

      Διαγραφή
    22. Το είχα δει στο mega πριν καμιά 25ρια χρόνια όταν το είχε βάλει 2 τα ξημερώματα. Είδα εγώ ιππότες και πανοπλίες και κόλλησα.

      Ήταν πολύ αρχοντικός, όπως ο Κρίστοφερ Λι γι' αυτό και σαν ιππότης ήταν εξαιρετικός.

      Διαγραφή
  5. Ακριβότεροι (λίγο) σε σχέση με τους φθηνούς καφέδες. Είναι πιο οικονομικοί σε σχέση με τους "ακριβούς" καφέδες της αγοράς (βλ. illy, hausbrandt).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε εντάξει.Εγώ έχω συλλογή ολόκληρη. Από καφεκοπτεία, από σούπερ μάρκετ, φθηνούς, ακριβούς, γνωστούς, άγνωστους. Δυο πολέμους βγάζω!

      Διαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν οι φακές έβραζαν, φαντάζομαι απλά ζεστές θα ήταν αλλά κ πάλι χαράκωσαν το παιδάκι, τι να λέμε, ο ορισμός του "πίσω από τον ήλιο". Καμία σχέση με την Ιπποκράτεια Ιατρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι χαρακιές, φίλε, τομές λέγονται στην ιατρική ! Αν έριχναν ξύδι και σκόρδο θα έπρεπε να ανησυχήσει το μικρό, θα πήγαινε αλλού το πράγμα.

      Διαγραφή
  7. ΠαπαΚώστα από αύριο σε θέλω σε mood lockdown και μάχιμο.
    Μεταλ αφιερώματα, πολεμικές τέχνες από άγνωστα κατσάβραχα του πλανήτη, εμπρηστικά παραληρήματα κλπ κλπ, ποιες 3 βδομάδες, μετά το Πάσχα θα βγούμε πάλι, απλά τα λέω για να ξέρεις τι ζητάει ο λαός! (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την αίσθηση πως αυτό το δεύτερο lockdown θα εξελιχθεί άσχημα.

      Διαγραφή
    2. Ή που μήνα στην μήνα θα ανακοίνωνει παράταση και θα φτάσουμε να βγούμε κατά τον Μάρτη ή που θα ανοίξει για Δεκέμβρη και καλά για να κινηθεί η αγορά, τα κρούσματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο και θα καραντινιαστούμε μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν και ταραχές είτε κατευθυνόμενες είτε αυθόρμητες. Ούτε εγώ είμαι αισιόδοξος.

      Διαγραφή
    3. Δε βλέπω να αντέχει ο κόσμος τη διαδικασία αυτή ξανά. Βλέπω ταραχές και σύντομα

      Διαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...