Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Τα Φιλαράκια

 


Έκατσα να δω τα Φιλαράκια χθες  βράδυ, αυτό το επετειακό επεισόδιο που έκαναν, την επανένωση. Μου κάνει εντύπωση η δύναμη που έχει μια καλή τηλεοπτική σειρά. Ένιωσα σαν να βλέπω πραγματικά παλιούς φίλους. Σαν να ξαναβρίσκομαι με την παλιοπαρέα. Μου προκάλεσε μια κάποια συγκίνηση αλλά και μια ανάλαφρη διάθεση. Όπως τότε που έβλεπα τη σειρά πρώτη φορά. 

Ακόμα, αυτό που επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά είναι πως ο χρόνος δε χαρίζεται σε κανέναν. Αν και έχουν καλομεγαλώσει οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς εντούτοις η φθορά είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Βέβαια, αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά εδώ μπαίνει ξανά ο παράγοντας "τηλεόραση" που σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους αθανάτους και απρόσβλητους από τη γενικότερη φθορά της ζωής. Ε λοιπόν, δεν είναι έτσι. Ο χρόνος νικά τα πάντα.

Αυτά τα ολίγα σκέφτηκα βλέποντας χθες τα Φιλαράκια...

5 σχόλια:

  1. Παρόλο που δεν υπήρξα ποτέ φανατικός οπαδός της σειράς, κακά τα ψέματα, με Φιλαράκια μεγάλωσα, οπότε μου έβγαλε νοσταλγία το Reunion. Κυρίως γιατί έχω συνδέσει εφηβεία και φοιτητικά χρόνια με την σειρά αυτή. Και γιατί φυσικά δεν αλλάζουν μόνο οι ηθοποιοί αλλά κ εμείς οι τηλεθεατές... (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίδια εποχή ήμασταν φοιτητές μου φαίνεται... Εγώ βέβαια έχω δει τι κάθε επεισόδιο πάνω από 30 φορές...

      Διαγραφή
    2. Εγώ το 2002 πήγα για σπουδές, τα σχολικά μου χρόνια κυρίως τα πέρασα με Φιλαράκια και ότι άλλο έδειχνε η τηλεόραση. Μετά ανακάλυψα ότι υπάρχουν κ άλλες σειρές που ιδανικά τις κατεβάζεις από το ίντερνετ, οπότε τα Φιλαράκια μπήκαν σε δεύτερη μοίρα (πιάστηκα με Prison Break, Lost, Heroes και λοιπά συναφή των early 00s).
      Κυρίως οι τελευταίες σεζόν από τα Φιλαράκια με κούρασαν, τις τελευταίες 2 παίζει να μην τις έχω δει καν. Αλλά εννοείται ότι υπάρχουν σκηνικά, ατάκες και καταστάσεις που δεν ξεχνιούνται και που πάντα με κάνουν να γελάω! Λίγες sitcom που βγήκαν αργότερα μπορούν να μπουν σε σύγκριση (σαν δημοφιλία ίσως μόνο το Big Bang Theory).

      Διαγραφή
    3. Είσαι μικρότερος τότε.
      Η κωμωδία είναι δύσκολη. Το "Παντρεμένοι με παιδιά" ήταν το αγαπημένο μου.
      Prison Break δεν το είδα καθόλου. Lost και Heroes τις πρώτες σαιζόν, μετά βαρέθηκα. To Game of Thrones ήταν αυτό που με έκανε να ξανακολλήσω.

      Διαγραφή
    4. To Παντρεμένοι με παιδιά το πρόλαβα αλλά ήμουν μικρός. Το εκτίμησα δεόντως όταν μεγάλωσα, παντρεύτηκα και έκανα παιδιά (κάπου λογικά πρέπει να υπάρχει ένα άγαλμα ή μια προτομή στον μεγάλο Αλ Μπάντι).
      Μεγάλο κόλλημα που κράτησε χρόνια το Game of thrones αν και μας τα χάλασε λίγο στο τέλος.

      Διαγραφή

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...