Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Παλαβομάρες

 


Δεν προλαβαίνουμε τα παλαβά γεγονότα σε αυτή τη χώρα πια! Μέχρι να συνέλθουμε από το ένα πάμε στο άλλο. Και από τον ομαδικό βιασμό 25χρονης (εγκύου και με διανοητικά προβλήματα, αυτή η υπόθεση κρύβει πιο πολλά πράγματα) πήγαμε στην επίθεση με βιτριόλι ιερομονάχου κατά μητροπολιτών του συνοδικού δικαστηρίου.

Κάποια στιγμή αυτή η γελοιοποίηση των χειροτονιών πρέπει να σταματήσει. Ξέρω πως υπάρχουν ανάγκες πολλές αλλά δε γίνεται ο κάθε ψυχάκιας να χειροτονείται χωρίς να ελέγχει κανείς τίποτα. Ή ακόμα χειρότερα η ψυχοπάθεια να θεωρείται προσόν.

 Ξέρω, για παράδειγμα, περίπτωση που μητροπολίτης χειροτόνησε κάποιον επειδή καλοκαίρι με 36 βαθμούς φόραγε μακρυμάνικο πουκάμισο, γιατί τα κοντομάνικα είναι άσεμνα. Φυσικά ο τύπος αποδείχτηκε πλήρως ανισόρροπος και αποσχηματίστηκε.

Ειδικά σε κάποια πατριαρχεία, γίνεται της μουρλής. Και τους πιο βαρεμένους, τους στέλνουν στην Ελλάδα, δεν τους κρατάνε εκεί.

Και αυτή τη φορά γλιτώσαμε τα χειρότερα. Στον επόμενο παλάβρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...