Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Τι να πούμε πια;



 Αν και όλοι σχεδόν συζητούσαμε ότι κάτι περίεργο τρέχει με την υπόθεση, εντούτοις όλοι σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε πως ο δολοφόνος της νεαρής Καρολάιν είναι ο ίδιος ο σύζυγός της. Ο τύπος δεν είναι κάθαρμα, δεν είναι παλιάνθρωπος, δεν είναι κτήνος. Όλες αυτές οι λέξεις είναι ευφημισμοί για τούτον. Ο δολοφόνος αυτός έκανε τα εξής ανδραγαθήματα:

-Σκότωσε τη γυναίκα του

-Επέβαλε ένα φοβερό μαρτύριο στο ίδιο του το παιδί αφήνοντάς τον να κλαίει πάνω από τη νεκρή μητέρα του για να σκηνοθετήσει, με βοήθεια φαντάζομαι, τη ληστεία

-Εκφώνησε επικήδειο λόγο για τη γυναίκα του που σκότωσε ο ίδιος

-Έδινε σόου στα μέσα, κοινωνικά και μαζικής ενημέρωσης

-Αγκάλιαζε τη μάνα της κοπέλας που ο ίδιος σκότωσε, "παρηγορώντας" την. Πόσο τιποτένιος;

-Σκότωσε το ίδιο του το σκυλί. Αυτό μην το περνάτε έτσι, κανείς άντρας δεν το κάνει αυτό. Ούτε ο χειρότερος εγκληματίας. Εκτός από τους κυνηγούς, αλλά ας μην το πάμε εκεί.


Η αστυνομία τον παγίδεψε πολύ όμορφα, το ομολογώ, και έκανε άψογη δουλειά.

Ελπίζω να περισσεύουν τίποτα πληγές του Φαραώ στον Θεό και να του τις στείλει συστημένες.

8 σχόλια:

  1. Θυμασαι που συζητουσαμε για αυτο το θεμα και λεγαμε γιατι σηκωνουμε Σταυρους που δε τους αντεχουμε και οτι δε μπορουμε να δωσουμε "ετοιμες" λυσεις σε προβληματα που περναμε! Προβληματιζοσουν κιολας και ελεγες υποθετικα εαν αυτος ο ανθρωπος ερχοταν σε σενα να σε ρωτησει "που ηταν ο ο Θεος οταν μου σκοτωναν τη γυναικα" τι θα του απανταγες εσυ? ο Θεος στη τελικη παντα κοντα μας ειναι αλλα εμεις με το τροπο μας και τη συμπεριφορα μας ειμαστε παντελως απομακρυσμενοι απο αυτον! Δυστυχως οπως εχω προσωπικα καταλαβει οι χειροτεροι εγκληματιες δεν ειναι αυτοι που κοινωνικα "αποβλητα" αλλα ανθρωποι που εμφανιζονται με κοινωνικο κυρος και ακομη χειροτερα ανθρωποι με επιρροη και πειθβ πανω στους αλλους επειδη ακριβως εκεινοι κατασκευαζουν τα κοινωνικα "αποβλητα" που δε συμμορφωθηκαν με τις προκαταληψεις που περναγαν οι ανθρωποι με "κυρος" στον υπολοιπο κοσμο! Υποθετω κιολας οτι καποιο δε πολυσοκαριστηκαν και με την εκβαση ολης αυτης της υποθεσης γιατι υποψιαζονταν οτι αυτος ηταν ο δολοφονος της γυναικας του! Επρεπε να μπεις στο youtube που διαφοροι σχολιαστες γιναν αυτοσχεδιοι Σερλοκ Χολμς και Ηρακληδες Πουαρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ένα σημείο και μετά φαινόταν ύποπτος αυτός ο τύπος. Οπότε επαναδιατυπώνω την ερώτηση. Αύριο μεθαύριο έρχεται το παιδί που έμεινε ορφανό από μάνα επειδή τη σκότωσε ο πατέρας του και με ρωτάει: Πού ήταν ο Θεός; Ή έρχεται άτεκνο ζευγάρι και με ρωτά; Γιατί ο Θεος έδωσε παιδί σε αυτόν τον τύπο και όχι σε μας; Τι θα τους απαντήσω; Τις νερόβραστες βλακείες που λέμε συνήθως; Θα με μουτζώσουν και καλά θα κάνουν
      Ο εγκληματίας είναι εγκληματίας. Σκοτώνουν οι περιθωριακοί, σκοτώνουν και οι "καθωσπρέπει".

      Διαγραφή
  2. Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ σκοτωνουμε και ΤΙ ειναι αυτο που μας ωθει να το πρξουμε! Ο εγκληματιας ειναι εγκληματιας αλλα κανενας ανθρωπος δε γιεννιεται με τη προοπτικη να σκοτωσει η να κλεψει η να βιασει! Δε γιεννιεται ενας ανθρωπος να εχει "κακο" DNA και ουτε ισχυει η κοινωνικη προκαταληψη οτι "ο ανθρωπος γεννιεται και δεν αλλαζει"! ο οποιοσδηποτε ανθρωπος μπορει να γινει εγκληματιας ανεξαρτητου φυλου και ηλικιας ειτε εν βρασμω ψυχης ειτε για αλλους λογους! Σε καμοια περιπτωση ομως δε μπορουμε να αποκαλλουμε αιτιο για τη παρουσια των εγκληματων που γινονται στο κοσμο το Θεο! Το να εχει καποιος αντιθετη αποψη ειναι καθαρα δικαιωμα του να την εχει αλλα εφωσον θεωρει "βλακα" εκεινον που δε θεωρει τον Θεο υπαιτιο για το κακο στο κοσμο τοτε θα πρεπει να αναλογιστει το εαν ο πονος του τον κανει και γινεται αδικος και οριζει τη "βλακεια" και την "εξυπναδα" με τα δικα του υποκειμενικα κριτηρια! Επισης εαν ενας ανθρωπος που κυριευεται απο το πονο του μπορει να μουτζωσει καπου παρακατω δεν ειναι και πολυ δυσκολο να σηκωσει οχι μονο το χερι του αλλα και ενα οπλο και να γινει και εκεινος εγκληματιας! Δυστυχως βλεπεις ενα μεγαλο ψεμα που εχουν περασει καποιοι στο κοσμο ειναι οτι σε αυτη τη ζωη θα τη περασουμε "ζαχαρη" και τα σχετικα! Η ζωη αυτη ειτε μας αρεσει ειτε οχι εχει τα προβληματα της και ο καθενας σηκωνει διαφορετικο σταυρο! Το γιατι καποιοι βαρυγκομουν και καποιοι αλλοι οχι ειναι αλλο θεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τι και το γιατί το ρωτάμε από φιλοσοφική-θεολογική σκοπιά επειδή δε μας έχει αγγίξει κάποια τέτοια τραγωδία. Αυτός που έχει κάτι τέτοιο στη ζωή του δεν αναζητά φιλοσοφίες ούτε θεολογίες. Ζητά απαντήσεις. Και οι απαντήσεις που δίνονται τις περισσότερες φορές είναι συνήθως γελοίες για να μη πω εκνευριστικές. Κάποιοι καλύπτονται από αυτές αλλά κάποιοι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταλαβαινω τι θες να πεις! Η φιλοσοφιες ειναι απλως λεξεις και εικονες! Εμεις δε μπορουμε να δωσουμε αληθινες απαντησεις σε ενα προβλημα! Οι αληθινες απαντησει ωστοσο δε δινονται με λεξεις η με διαφορα φιλοσοφικα ρητα! Η Θεολογικες απαντησεις παλι δεν γινεται να εκφραστουν με λεξεις αλλα ειναι εσωτερικα βιωματα! Η "απαντηση" που συ δινει ενας απλος ανθρωπος ετσι και αλλιως δε σε καλυπτει! Η γνωση του εαυτου μας πιστευω μπορει να καλυψει εαν οχι ολους σιγουρα καποιους ανθρωπους μπορει να τους καλυψει! Οποτε ενα αλλο φιλοσοφικο "προβλημα" που δεν απαντιεται ευκολα ειναι η διαφορετικοτητα του καθε ανθρωπου στο θεμα των προσωπικων του επιλογων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει να μη το διατυπωσα σωστα αλλα οι Θεολογικες απαντησεις που δεν εκφραζονται με λεξεις ειναι αυτες οι αληθινες απαντησεις! Ωστοσο ο πιλοτος με τη πραξη του αυτη εκανε το παιδι του ουσιαστικα να χασει και τους 2 του γονεις! Η μανα του νεκρη και εκεινος στη φυλακη! Ποιος θα μεγαλωσει τωρα το παιδι? Προσωπικα εαν ημουν στη θεση του μικρου παιδιου δε θα ρωταγα εναν Ιερεα αλλα θα ρωταγα τον γονεα μου γιατι σκοτωσε τον αλλο μου γονεα! Αυτο βεβαι οπως ειπαμε ειναι θεμα προσωπικων επιλογων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντως εγω κατι που δε μπορεσα να καταλαβω στη ζωη μου ας το πουμε ειναι πως ανθρωποι που ειναι φαινομενικα ησυχοι και ηρεμοι φτασαν στο σημειο μετα απο καποιο συμβαν που τους προκαλεσε ανειπωτη οργη μεσα σε ενα δευτερολεπτο να πιασουν και να διαπραξουν εγκληματα ενω εβλεπες αλλους ανθρωπους που φωναζαν, γκαριζαν, απειλουσαν η χρησιμοποιυσαν λεκτικη βια να μενουν μονο στη λεκτικη βιαιη συμπεριφορα αλλα ποτε να μην υλοποιυσαν τις απειλες τους? Εκτος και εαν αυτοι οι φαινομενικα ησυχοι ανθρωποι "υπεμεναν" μια ασχημη συμπεριφορα για πολυ καιρο και ουσιαστικα μεσα τους ηταν ηφαιστεια που βραζαν οποτε οταν πια δεν αντεχαν αλλο να "υπομενουν' επιαναν και ξεσπαγαν με ανεξελεγκτη πλεον συμπεριφορα! Υποθετω παντως οτι δε βγηκε και τυχαια η λαικη ρηση που λεει "σκυλο που γαβγιζει μη το φοβασαι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτός που φωνάζει εκτονώνεται οπότε ηρεμεί. Κι εγώ το παθαίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...