Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Άμα πια!



Σιχαίνομαι τα κηρύγματα. Σιχαίνομαι αυτά που γράφω, αυτά που ακούω, αυτά που διαβάζω. Δεν αντέχω να ακούω τους ανθρώπους που όταν σου μιλάνε σου κάνουν κήρυγμα. Που έχουν ύφος σοφού διδασκάλου, κάτι μεταξύ προτεστάντη ιεροκήρυκα και δασκάλου Σπλίντερ από τα Χελωνονιντζάκια. Γενικά όλο αυτό το δασκαλοκηρυγματικό πράγμα...δεν το αντέχω. Τέλος ψυχοθεραπείας και για σήμερα. Ευχαριστώ πολύ.

2 σχόλια:

  1. Προσωπικα στη ζωη μου εχω γνωρισει ανθρωπους που καναν κυρηγματα και αλλους που καναν "κυρηγματα". Υποθετω οτι υπαρχει υπαρχει μια λεπτη διαχωριστικη γραμμη που μπορεις να ξεχωρισεις τουν μεν απο τους δεν. Οσοι κανουν "κυρηγματα" και δινουν "συμβουλες" ειναι αυτοι που σε βαζουν να απολογηθεις για τα λαθη που εχεις κανει στη ζωη αλλα και για "λαθη" απο επιλογες που δεν ηταν δικες σου! Αυτοι επισης ξερουν να ανοιγουν το στομα τους μα σχεδον ποτε δε ξερουν να ανοιγουν και τη παλαμη τους! Υπαρχουν βεβαια και αυτοι που δε τραγικοποιουν πραγματα και καταστασεις δε βαζουν τους αλλους να απολογηθουν αλλα καθονται και "ωραιποιουν" τοσο πολυ τα πραγματα και τις καταστασεις ωστε να φτανουμε στο χειλος του γκρεμου και να καθονται να σου λενε "ολα καλα πανε"! Αναρωτιεμαι ωρες-ωρες αν αυτοι οι τελευταιοι ειναι οι χειροτεροι ολων των προηγουμενων! Τελικως αυτοι που κανουν αληθινα κυρηγματα ειναι οσοι δε ταλαντευονται μεταξυ ακραιων καταστασεων και μπορουν εκτος απο το στομα τους να ανοιγουν και το χερι τους χωρις να περιμενουν κατι! Το προβλημα ομως ειναι οτι τετοιοι ανθρωποι δε μπορουν να φανουν στην εποχη μας! Οι καλες πραξεις δε διαφημιζονται αλλα και καποιοι αλλοι θελουν δυστυχως να προβαλλουν μονο τα ασχημα γεγονοτα μονο και μονο για να εχουν πεσμενη τη ψυχολογια των ανθρωπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως οπως και να εχει το πραγμα δεν ειναι παντοτε κακο να ακουμε τις συμβουλες ανθρωπων που οντως θελουν να μας βοηθησουν παρακινουμενοι απο την αγαπη τους και οχι για κανενα αλλο λογο! Υπαρχουν ανθρωποι που λογω "εμπειριων" θελουν να παραστησουν τους σοφους και ανθρωποι που μεσα απο τις θλιψεις και το πονο τους διδαχτηκαν οντως καποια πραγματα και θελουν οντως τον αλλον να τον βοηθησουν για να μη το βασανιζει ο πονος που περασαν και εκεινοι! Πιστευω οτι αυτοι οντως ειναι διαφορετικοι απο τους διαφορους "συμβουλατορες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...