Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Euro το πολιτικόν!

 


Αυτό το Euro έχει πολύ ενδιαφέρον και αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό. Σειρά είχε σήμερα πως η UEFA ερευνά "κρούσματα ομοφοβίας" σε αγώνα της Ουγγαρίας με αφορμή κάτι πανό και κάτι συνθήματα. Ουγγρικά δε ξέρω οπότε δεν μπορώ να πω τι ισχύει και τι όχι. Αλλά για ακόμα μια φορά φαίνεται πως υπάρχει χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε θέματα αξιών όπως αυτάρεσκα τα αποκαλούμε. Δεν θα πάρω θέση για το ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, άλλωστε όταν βλέπω δυο ακραίες αντιδράσεις τείνω να τις θεωρώ όψεις του ίδιου νομίσματος καθώς μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους. 

Πάμε να κάνουμε χωριό στην ΕΕ, άνθρωποι που διαφωνούμε σε πάρα μα πάρα πολλά ζητήματα. Και το ποδόσφαιρο το έχει αυτό. Τα βγάζει στη φόρα αυτά. Ας μην ξεχνάμε πως κι ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία από έναν αγώνα ποδοσφαίρου ξεκίνησε. Και ένας πόλεμος στη Λατινική Αμερική, αλλά δε θυμάμαι ποιες χώρες είχαν εμπλακεί. Όπως και να έχει αυτό το Euro, με την πανδημία να υποχωρεί μεν αλλά να υπάρχει ακόμα, μπορεί και να μείνει στην ιστορία και όχι μόνο επειδή η Ιταλία παίζει το ωραιότερο ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...