Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ο άρχοντας των κρίκων

 


https://www.fosonline.gr/sports/gymnastiki/article/145999/petroynias-o-epimenon-nika

Η πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν αποτελεί είδηση για ορισμένους και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια ο άρχοντας των κρίκων έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχία. Το φετινό του κατόρθωμα όμως θα πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση στην πλούσια καριέρα του γιατί ήρθε με πολύ κόπο και ιδρώτα. Όχι μόνο από αγωνιστικής άποψης αλλά κυρίως εξωαγωνιστικής.


Ο Έλληνας πρωταθλητής πριν από το ξεκίνημα της προσπάθειάς του για να βρεθεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη έπρεπε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να κάνει επέμβαση στον ώμο του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη δώσει το «παρών» στα τέσσερα πρώτα προολυμπιακά τουρνουά της ενόργανης γυμναστικής. Η απουσία ενός τόσου σημαντικού αντιπάλου έδωσε τη δυνατότητα στον Λιου Γιανγκ να πάρει τα ηνία στην προολυμπιακή κατάταξη και να θέσει τον εαυτό του πρωτοπόρο στη βαθμολογία. Έπειτα από μία σκληρή προετοιμασία, ο Πετρούνιας επέστρεψε στη δράση και στο κυνήγι της ολυμπιακής πρόκρισης. Μόνο που αυτήν τη φορά έπρεπε να καλύψει το χαμένο έδαφος εξαιτίας του χειρουργείου του.


Ο ίδιος έχοντας τη στόφα του πρωταθλητή έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε και μπόρεσε να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του. Η αρχή έγινε στη Μελβούρνη πέρσι και η συνέχεια δόθηκε στο Μπακού, για να ολοκληρωθεί ο μεγάλος του άθλος στην Ντόχα. Αν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έπρεπε να πάρει από 15.334 βαθμούς και πάνω προκειμένου να περάσει τον Γιανγκ, ο ίδιος το είδε ως κίνητρο και μάλιστα τα κατάφερε με θριαμβευτικό τρόπο. Οι 15.550 βαθμοί που συγκέντρωσε αποτελούν την υψηλότερη συγκομιδή που έχει πάρει μετά το 2017 και την τελευταία αναθεώρηση του κώδικα βαθμολογίας.


Όλα αυτά ήρθαν λίγους μήνες μετά το χειρουργείο στον ώμο, φανταστείτε τι άλλο θα είχε καταφέρει εάν δεν τον άφηνε προσωρινά εκτός ο τραυματισμός. Ο δρόμος του ανηφορικός, όμως ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω, πείσμωσε και εντέλει τα κατάφερε κλείνοντας ραντεβού στο Τόκιο. Πλέον ο στόχος είναι ένας και δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλος από την κατάκτηση μεταλλίου στην Ιαπωνία. Οι έως τώρα εμφανίσεις του αποτελούν οδηγό για εκείνον έτσι ώστε να πάρει αυτό που του αξίζει και σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εννοούμε φυσικά το χρυσό μετάλλιο. Μόνο ο άθλος που έκανε για να φτάσει στη διοργάνωση αποτελεί ξεχωριστό επίτευγμα, αφού άλλοι στη θέση του ίσως και να τα είχαν παρατήσει.


Τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στο Τόκιο, εκεί όπου ο Λευτέρης Πετρούνιας θα δώσει άλλη μία μάχη προκειμένου να στεφθεί και πάλι ολυμπιονίκης. Κόντρα σε δύσκολες συνθήκες και τραυματισμούς, ο σπουδαίος αυτός αθλητής κρατά ψηλά την ελληνική σημαία και μας δείχνει τον δρόμο της υπέρβασης και της πραγματικής θέλησης. Ραντεβού, λοιπόν, στο Τόκιο με τη στήριξή μας να είναι με τον Πετρούνια αλλά και στο πλευρό των υπόλοιπων μελών της ελληνικής αποστολής.


Όσον αφορά τον άρχοντα των κρίκων, ποιος ξέρει, ίσως μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις στο μέλλον και μεγάλες συγκινήσεις για ακόμα μία φορά. Υπομονή μέχρι τότε, όπου και θα εκτελέσει ξανά το φοβερό πρόγραμμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...