Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

“Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που κλείνει τις πόρτες του σε αυτή τη σκληρή βιομηχανία“



https://ecozen.gr/2021/06/to-israil-egine-i-proti-chora-pou-apagorevei-to-eborio-gounas-zoon/

 Σύνταξη: ecozen.gr


Το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που εξέδωσε σχεδόν πλήρη απαγόρευση του εμπορίου γούνας ζώων στην μόδα, από τις αρχές του 2022. Η απόφαση απαγόρευσης πάρθηκε με υπουργικό διάταγμα, ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος πρόκειται για την πρώτη χώρα που υιοθετεί μια τόσο αυστηρή νομοθεσία.


Με την συγκεκριμένη απαγόρευση θα εξαλειφθεί εντελώς η πώληση γούνας για σκοπούς μόδας. Ενώ, θα επιτρέπεται μόνο για ειδικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα το καπέλο από αληθινή γούνα που φορούν ορισμένοι υπερορθόδοξοι Εβραίοι, στα τελετουργικά στο “Schtreimel“.


“Το εμπόριο της γούνας των ζώων, εισαγωγές και εξαγωγές, θα απαγορευτεί, με εξαίρεση τις ανάγκες για έρευνα, εκπαίδευση και ορισμένες θρησκευτικές παραδόσεις“, επισημαίνει το υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου, διευκρινίζοντας πως η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες.


Ενώ, όπως δήλωσε σε ένα δελτίο Τύπου η Γκίλα Γκαμλιέλ, υπουργός Περιβάλλοντος: “Η βιομηχανία του εμπορίου της γούνας προκαλεί αδιανόητα βάσανα στα ζώα και αυτό το διάταγμα θα μεταμορφώσει την αγορά της μόδας στο Ισραήλ, κάνοντάς την καλύτερη στο θέμα του σεβασμού των περιβαλλοντικών κανόνων”.


“Η βιομηχανία γούνας προκαλεί το θάνατο εκατοντάδων εκατομμυρίων ζώων παγκοσμίως“, ανέφερε επίσης.


Επιπλέον, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή που εστάλη από την Τζέιν Χάλεβι Μορένο, τη διευθύντρια του Διεθνούς Συνασπισμού κατά της Γούνας (IAFC), στην οποία χαιρετίζει αυτό το διάταγμα, χαρακτηρίζοντάς το ως “ιστορική κίνηση“.


“Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που κλείνει τις πόρτες του σε αυτή τη σκληρή βιομηχανία“, γράφει η Μορένο.


Σημειώνεται ότι, η πλήρης απαγόρευση του εμπορίου της γούνας δεν εφαρμόζεται παρά μόνο σε ορισμένες πόλεις, όπως το Σάο Πάολο στη Βραζιλία, ή στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...