Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Sqay - Ινδικές πολεμικές τέχνες 7

 


3 σχόλια:

  1. Αυτη η συγκεκριμενη Ινδικη πολεμικη τεχνη φαινεται οτι ομοιαζει πολυ με τις αλλες Ασιατικες πολεμικες τεχνες κυριως με τις Κινεζικες και τις Ιαπωνεζικες εαν δε κανω λαθος! Δε την ειχα ξανακουσει! Οχι δηλαδη οτι ειχα ακουσει και τις υπολοιπες εκτος απο το Kalaripayatu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την gatka και το kushti, τα ήξερα. Τις υπόλοιπες πρώτη φορά κι εγώ τις είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως μου εκανε εντυπωση που η ενδυματολογια στο Sqay μοιαζει πολυ με την ενδυματολογια των Ιαπωνικων πολεμικων τεχνων! Πηγα λιγο στη wikipedia και κοιταξα την ιστορια της συγκεκριμενης πολεμικης τεχνης! Χρονολογικα η προελευση της τοποθετειται πριν τη περιοδο του Κατακλυσμου! Ο Κατακλυσμος αναφερεται οπως ξερεις φανταζομαι και σε ιστοριες και θρησκειες και αλλων πολιτισμων και μαλιστα στην Ινδικη μυθολογια απο οτι προσεξα εαν λεω σωστα αναφερεται και η κατασκευη της Κιβωτου αλλα ο Νωε αναφερεται με αλλο ονομα οπως ηταν στη περιπτωση του Δευκαλιωνα οπου ο Αγιος Ιουστινος ο Φιλοσοφος εφωσον το λεω σωστα αναφερε οτι και τα 2 προσωπα ηταν το ενα και το αυτο ατομο! Παντως και στη Χρονογραφια του Ιωαννη Μαλαλα και στην Εκλογη Χρονογραφιας του Γεωργιου Μοναχου Συγκελλου γινεται αναφορα οτι οι λεγομενοι Εγρηγοροι μαθαν στους ανθρωπους να κατασκευαζουν οπλα και πανοπλιες! Καπου μου φαινεται αρχιζει και κολλαει λιγο η ολη ιστορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...