Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Όσα φέρνει η ώρα



 Φοβερή η στιγμή της κατάρρευσης του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν στον χθεσινό αγώνα με τη Φινλανδία. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μια γιορτή, γιατί αυτό το παιχνίδι τη μορφή γιορτής είχε, μετατράπηκε σε χώρο αδιανόητης τραγωδίας. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής εκεί που πήγαινε να κάνει ένα κοντρόλ, έπεσε αναίσθητος. Ακολούθως, ο κόσμος στις εξέδρες πάγωσε, οι συμπαίκτες του έβαλαν τα κλάματα και άρχισαν τις προσευχές, η γυναίκα του κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο μέσα στην αγωνία, οι γιατροί πάλευαν να τον συνεφέρουν. 

Ένας νέος άνθρωπος φαινόταν να χάνει μέσα σε δευτερόλεπτα τα πάντα. Πλούτη, δόξα, γυναίκα, παιδιά, ζωή. Σε βάζει σε σκέψεις αυτό, έτσι δεν είναι. 

Μετά από λίγη ώρα ήρθαν τα καλά νέα. Συνήλθε ο Έρικσεν και επικοινώνησε με το περιβάλλον του. Και όλο αυτό το μαύρο και ζοφερό σκηνικό μετατράπηκε σε μια σκηνή ελπίδας. Σε μια περήφανη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Σε έναν θρίαμβο της ανθρώπινης ιατρικής και της πίστης απέναντι σε έναν εχθρό τρομερό. Όλα αυτά σε λιγότερο από μία ώρα. Τι σου είναι η ζωή...

Να σας πω ότι το είδα ζωντανά αυτό το πράγμα και παραλίγο να με τρέχουν κι εμένα στο νοσοκομείο από την ταραχή...


2 σχόλια:

  1. Όλοι όσοι το είδαν ήταν ζωντανά ήταν σε κατάσταση σοκ.
    Μάλλον όχι όλοι, αρκετοί. Ήταν και αυτοί που έγραφαν στα social ως γνήσιοι ιατροδικαστες του πληκτρολογίου για αναβολικά ή για covid εμβόλια και θρομβώσεις, με το συμπέρασμα "τα ήθελε και τα έπαθε"... (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα κάτι σχόλια σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα γνωστή. Η ηλιθιότητα που αναδύθηκε πιθανότατα είναι η μεγαλύτερη ζημιά που μας έκανε αυτή η πανδημία.

      Διαγραφή

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...