Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Κόντρα στο «ρεύμα» η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας



https://www.fosonline.gr/uefa-euro/article/143389/oyggaria-den-tha-gonatisoyme-sto-euro-einai-akros-politiki-kinisi

 Κόντρα στο «ρεύμα» που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στα ευρωπαϊκά γήπεδα αποφάσισε να πάει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας, ενόψει της συμμετοχής της εθνικής ομάδας της χώρας στο επερχόμενο EURO.


Συγκεκριμένα, οι Ούγγροι ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν στους παίκτες της ομάδας να γονατίσουν πριν από τους αγώνες, μια κίνηση που γίνεται κατά κόρον τελευταία ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των φαινομένων ρατσισμού.


Όπως εξήγησε η ουγγρική ομοσπονδία, η εν λόγω κίνηση έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, γι' αυτό και πήρε την απόφαση να μην ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και ποδοσφαιριστών.


«Είναι μια κίνηση άκρως πολιτική την εν λόγω κίνηση, η οποία δεν συνάδει με τους κανόνες της UEFA και της FIFA», τόνισε μεταξύ άλλων η ομοσπονδία της Ουγγαρίας στη σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να μάχεται για την εξάλειψη του μίσους από το ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...