Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Όταν οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική



https://strangepress.gr/2021/06/09/leif-erikson-o-bikingk-pou-eftase-protos-stin-ameriki/

Δεν ήταν λίγες οι φωνές που ισχυρίζονταν πως οι Βίκινγκς είχαν φτάσει στην Αμερική πολύ πριν την ιστορική άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου.


Οι ειδικοί στη νορβηγική μυθολογία, μελετώντας τα κείμενα των σκανδιναβικών σάγκα, που περιλάμβαναν τις αρχαίες επικές τους ιστορίες, έκαναν εκπληκτικές διαπιστώσεις.


Ανακάλυψαν, λοιπόν, πως γύρω στο 1000 μ.Χ., κάποιος Βίκινγκ εξερευνητής, ονόματι Λέιφ Έρικσον, γιος του Έρικ του Ερυθρού, ο οποίος ήταν κι αυτός εξερευνητής και αποικιστής της Γροιλανδίας, κατάφερε να φτάσει πρώτος στα αμερικανικά παράλια και συγκεκριμένα στις ανατολικές ακτές του Καναδά.


Εκεί εγκαταστάθηκαν στην περίφημη Βίνλαντ, δηλαδή τη “γη της αμπέλου”, όπου οι μελετητές την ταυτίζουν με τη Νέα Γη του Καναδά.


Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν οικισμό Βίκινγκ στην περιοχή αυτή, στη θέση που σήμερα ονομάζεται L’ Anse aux Meadows. Συνεπώς, αποδεικνύεται πως μετά από τον Λέιφ, επισκέφτηκαν και έζησαν στην περιοχή αυτή πολλοί συμπατριώτες του.


Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 03/01/1925…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...