Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Ευθύνες. νόμοι, κυβερνήσεις και στο βάθος...όπλα

 


Κάθε μέρα και κάτι καινούριο σε αυτή τη χώρα. Χθες είχαμε το βιασμό πενηντάχρονης καθαρίστρια από 35χρονο ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με τον "καταπληκτικό" νόμο Παρασκευόπουλου. Επειδή "χάρη σε" αυτόν το νόμο έχουν γίνει πολλά εγκλήματα, κάποια εξαιρετικής αγριότητας, έχω δυο ερωτήματα:


- Ο πρώην υπουργός δεν πρέπει να λογοδοτήσει;  Δεν είναι ότι πήρε μια απόφαση σε κρίσιμη στιγμή και αποδείχτηκε λάθος. Έκατσε με την ησυχία του, με τους συνεργάτες του και σχεδίασαν ολόκληρο νόμο. Δεν μπορεί να μην προέβλεψαν τις συνέπειές του. Τόσοι άνθρωποι πληγώθηκαν από αυτό το νόμο. Είναι υπεύθυνος. Και όχι, το να μην εκλεγεί δεν είναι τιμωρία.


- Πόσο καιρό κυβερνά αυτή η κυβέρνηση; Γιατί δεν έχει αλλάξει το νόμο; Τι σκατά περιμένει; Καταλάβαμε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια καταστροφή. Αλλά γι' αυτό ψηφίστηκε άλλη κυβέρνηση. Για να διορθώσει τα χάλια των προηγούμενων. Τι περιμένει;


Αν ήμουν πολύ καχύποπτος θα έλεγα πως οι επιχειρήσεις που πουλάνε όπλα θέλουν να πουλήσουν τη πραμάτεια τους στους Έλληνες και γι' αυτό αφήνεται αυτό το μπάχαλο το οποίο θα οδηγήσει μαθηματικά στην αυτοπροστασία και αυτοδικία. Και αυτό δεν είναι καλό σενάριο.

4 σχόλια:

  1. Όχι ότι έχω καμία ιδιαίτερη κάψα να υπερασπιστώ τον Παρασκευόπουλο (τον είχα καθηγητή και μου ήταν επιεικώς αδιάφορος) αλλά αποδείχτηκε ότι δεν αποφυλακίστηκε από τον δικό του νόμο ο εν λόγω βιαστής, γιατί απλούστατα είχε σταματήσει να ισχύει ο νόμος αυτός όταν αποφυλακίστηκε.
    Μάλιστα η λεγόμενη "Ομάδα Αλήθειας" (ουσιαστικά Ομάδα fake news) που το ποσταρε αρχικά, πλέον έχει ανακαλέσει και ζήτησε συγγνώμη για την ψευδή δημοσίευση.
    ΥΓ. Όχι βέβαια ότι επί της ουσίας αλλάζει κάτι, άλλο ένα κτήνος βγήκε στο σεργιάνι και το δικαιϊκό σύστημα σφυρίζει αδιάφορα.
    ΥΓ1. Ναι και εγώ πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις αυτοδικαίως και δεν θα κατηγορήσω κάποιον που βρίσκεται σε δίκαιη αγανάκτηση αν το κάνει. Άλλα κοινωνικά αυτό κάτι σημαίνει, οδηγούμαστε σε πολύ σκοτεινές εποχές. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει καταργηθεί ο νόμος; Γιατί δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Τελευταία φορά διάβασα ότι ΘΑ τον καταργήσουν. Θα επανέλθω σε αυτό το χάλι των νόμων που δεν είναι μόνο ελληνικό νομίζω.

      Διαγραφή
    2. Ποινικολόγος δεν είμαι αλλά παρακολουθώντας συζητήσεις σε ομάδες δικηγόρων στο fb βλέπω ότι αποφυλακίστηκε με άλλο νομικό καθεστώς και ότι όντως το 2017 σταμάτησε να ισχύει ο νόμος του Παρασκευόπουλου.
      Και πάλι το λέω προκειμένου να αποδίδουμε σωστά τις ευθύνες.
      Στην πράξη και πάλι δεν αλλάζει κάτι. Ο σκοπός είναι η πρόληψη, όχι η θεραπεία (αυτό λέω και οπότε πάει η κουβέντα στα εμβόλια).

      Διαγραφή
    3. Σκοπός είναι και τα δύο. Και πρόληψη και θεραπεία.

      Διαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...