Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Καρναβάλι λάσπης στη Βραζιλία


https://www.africanews.com/2020/02/24/brazil-s-mud-carnival-party/

Καθώς ένας από τους μεγαλύτερους εορτασμούς του κόσμου πλησιάζει, η Βραζιλία παρουσιάζει όλες τις καρναβαλικές μορφές της.

Στην πόλη Paraty, κοντά στο Ρίο, οι γλεντζέδες απλώνουν λάσπη στο σώμα τους και χορεύουν σε ένα σύννεφο καπνού. Είναι το καρναβάλι λάσπης, το "Bloco da Lama".


"Αντιπροσωπεύει τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τη χαρά του λαού μας. Και ενόψει της κρίσης των υδάτων που αντιμετωπίζουμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πρόκειται σήμερα για διαμαρτυρία η συμμετοχή στο Bloco da Lama ", δήλωσε η νοσηλεύτρια Adriana Rafael.


Όλα ξεκίνησαν το 1986, όταν έφηβοι που έπαιζαν με τη λάσπη ενέπνευσαν τους πρωτοπόρους του καρναβαλιού μέχρι που η πρακτική έγινε ένα παραδοσιακό δρώμενο στην ιστορική πόλη.

"Νομίζω ότι πριν από είκοσι χρόνια, τρία παιδιά χωρίς φαντασία αποφάσισαν να βουτήξουν και να βγουν στο ιστορικό κέντρο και αυτό ήταν αρκετά επιτυχημένο και στη συνέχεια το επόμενο έτος υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι μετά περισσότεροι και περισσότεροι και έγινε αυτό το μπλοκ. Το μέγεθός του είναι γιγαντιαίο ", δήλωσε ο Thiago Viana,σχεδιαστής μεταλλικών κατασκευών.

Η παράδοση προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες, καθώς περισσότεροι από 30.000 πανηγυριστές έχουν έρθει στο Paraty για να κάνουν ένα λουτρό λάσπης.

"Εκτός από τον καθαρισμό του δέρματος, που είναι κάτι πολύ καλό, φέρνει επίσης ευτυχία στην ψυχή. Έρχεσαι με την οικογένειά σου, όλοι γελούν, όλοι διασκεδάζουν, ο καθένας λερώνεται λίγο και μοιραζόμαστε πράγματα, βγαίνουμε στην παρέλαση και ο καθένας γνωρίζει  τον άλλον και γίνονται φίλοι. Σαν μια οικογένεια, είναι η ημέρα του έτους, όταν όλοι γινόμαστε μια οικογένεια ", είπε ένας επιχειρηματίας.

Για αρκετές μέρες, το Ρίο έχει βυθιστεί στον καρναβαλικό πυρετό. Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια καρναβαλιστές έχουν συμμετάσχει σε παρελάσεις με ομάδες που χορεύουν στους δρόμους καθ 'όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβανομένων παραμυθένιων και πραγματικών παραστάσεων προς  απόλαυση των θεατών.

AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...