Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ράσα,άλλη οπτική

Αποτέλεσμα εικόνας για ράσα

Επιστρέφω στο θέμα με τα ράσα.Για να δώσω κι άλλη μια οπτική.Το θέμα αυτό έχει ξεκινήσει από ορισμένους κληρικούς,ξέρετε με πολλά πτυχία,από αυτά που θαμπώνουν τους δεσποτάδες και τους έχουν στα ώπα ώπα,οι οποίοι θεωρούν πως δεν μπορεί ο διανοουμενισμός τους να χωρά μέσα σε ένα μαύρο ύφασμα.Αυτή η μερίδα κληρικών ,λοιπόν,δεν μπορεί να χωνέψει αυτό το μυστηριακό-μυστικό κομμάτι της εκκλησιαστικής ζωής.Το ράσο,το εξώρασο ειδικά,δίνει μια τέτοια εικόνα σε αυτόν που το φοράει.Και όπως έγραψα και στο προηγούμενο κομμάτι,η εικόνα έχει πολλή δύναμη για να την αγνοούμε ως κάτι επιφανειακό.

8 σχόλια:

  1. Αυτό το πράγμα, ρε παιδί μου, που να μπαίνεις σε ένα club, του οποίου τους κανόνες γνωρίζεις εκ των προτέρων, και να αγανακτείς εκ των υστέρων, ποτέ δεν το κατάλαβα.. Και ισχύει για πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής.
    Σαν την άλλη την τρελή με την "καταπιεσμένη σεξουαλικότητα", που δεν έγινε απλά κληρικός αλλά.. αρχιμανδρίτης, (και σε τι ηλικία [?]), δηλαδή καλόγηρος, εθελούσιος αρνητής της σαρκός και των λοιπών παρελκομένων!.. Εδώ κολλάει, κατά το γηπεδικό σύνθημα, το "πού είναι η μάνδρα, οέο;"
    Πάντως, το διαδικτυακό πουλέν μου, όπως έχεις καταλάβει, γοητεύει με τις τελευταίες φεισμπουκοπόζες του!
    Γενάκι τριμαρισμένο, Θεός σχωρέστην την πάλαι ποτέ γενειάδα, καλά, το καλυμμαύχι έχει ξεχαστεί από τη χειροτονία, και κομψότατο μαύρο μοντγκόμερυ με κουκουλίτσα για πανωφόρι, να αγκαλίαζει το ασορτί ρασάκι, σε πόζα ακκίζομαι σαν την Οδαλίσκη στον Εθνικό Κήπο..
    [Βαθμός επιπέδου post -/+0, σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετρών και Σταθμών του Υπουργείου Ενεργείας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρούν πως είναι τόσο σπουδαίοι που μπορούν να αλλάξουν τους κανόνες.Θεωρούν πως αυτοί ξέρουν τους πραγματικούς κανόνες που αγνοεί όλη η χριστιανοσύνη εδώ και 2000 χρόνια,γιατί δεν περιορίζονται μόνο στα ράσα.Παπάς στα Κύθηρα,από αυτούς που λύνουν και δένουν,έλεγε πως στο Βυζάντιο λειτουργούσαν λάθος που δεν έλεγαν εκφώνως τις ευχές και πως η νηστεία δεν είναι κάτι το απαραίτητο αλλά κάτι το σχετικό,το προαιρετικό.

      Ανάθεμα κι αν κατάλαβα για ποιον λες

      Διαγραφή
  2. Άσχετο, αλλά αυτή η αναφορά στη μυστηριακή-μυστική αύρα του εξώρασου μού έφερε στο νου αυτήν την περφόρμανς https://www.youtube.com/watch?v=g2Gti-rsq8M
    Εύχομαι τον Ιούνιο να τη δω από κοντά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι. Άσε που οι οι εν λόγω, πέραν του ότι όρισαν το είδος, παιξαν από ρέγγε μέχρι και φανκ στα άλμπουμ τους.
    Με ποια ταινία έγινε γνωστός ο Σβαρτσενέγκερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακούω τα πάντα, αλλά σιχαίνομαι τις ταμπέλες (και τα μαύρα ρούχα). Οι Bauhaus είναι ιδιοφυίες, δημιούργησαν πάνω στην έκρηξή τους ένα mood, σύμφωνο με την εποχή, αλλά δεν περιορίστηκαν εκεί. Ο δε P.Murphy είχε μια φυσική βαρύτονη φωνή, που δεν είχε την προσποίηση ούτε του υπερεκτιμημένου I. Curtis, ούτε του καραγκιόζη Eldtrich. Μου αρέσουν και οι πρώιμοι Cocteau Twins, η Siouxsie, οι Chameleons και κάποιοι άλλοι. Τους δε Cure, για παράδειγμα, δεν τους αντέχω. Κυρίως ακούω indy/alternative mid 80s-90s.

    Σωστός! (άιντε, κώδικα Ντα Βίντσι το κάναμε το ποστ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μόνο για τους Cure.Στα άλλα μας χωρίζει χάος.

      Τώρα το έπιασα...

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...