Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Καμιά ιδέα;



Εδώ και 5 χρόνια έχουμε μεγάλη ροή μεταναστών και προσφύγων.Αναρωτιέμαι εγώ ο αδαής.Τα σούργελα που μας κυβερνάνε -αφού εμείς που είμαστε ακόμα πιο σούργελα τους ψηφίζουμε- γιατί δεν κάνουν μια ολοκληρωμένη καταγραφή αυτών των ανθρώπων,στην οποία θα τους ζητάνε να απαντήσουν τι στα κομμάτια γνωρίζουν να κάνουν.Γιατί όλοι αυτοί δεν μπορεί να είναι απλά ρεμπεσκέδες.Κάποιο επάγγελμα γνώριζαν,κάποια τέχνη κατείχαν.Είναι ίσως ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια άλλου είδους αναβίωση της οικονομίας μας που να μη βασίζεται σε τράπεζες,παροχή υπηρεσιών και τουρισμό,σε παρασιτική δηλαδή κατά βάση οικονομία.Έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που ήρθαν και αξιοποίησαν τα ταλέντα τους.Αντί να κλαίμε τη μοίρα μας και να κοιτάμε που θα τους παρκάρουμε γιατί να μην τους δώσουμε μια ευκαιρία και να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.Γιατί πολύ εύκολα οι δαιμόνιοι πολιτικοί βρίσκουν καταχθόνια σχέδια,ισλαμοποιήσεις κλπ κλπ αλλά μια έξυπνη ιδέα δεν έχω ακούσει από πουθενά.

3 σχόλια:

  1. Εδώ πολεμάνε εμάς τους ιθαγενείς αν τολμήσουμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε λες να σκεφτούν για τους εισερχόμενους πάτερ;
    Μιλάμε ότι το (υποτιθέμενο)κράτος είναι φουλ εχθρικό σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, έχει καταντήσει τυραννικό τολμώ να πω το καθεστός αυτό και όποιος έχει έστω μικρή εμπειρία ξέρει ότι δεν είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός.
    Εκτός αν τους βάλουν στο ...δημόσιο, πιο πιθανό το βλέπω αυτό. Άλλωστε έτσι θα τους έχουν και του χεριού τους,περισσότεροι ψήφοι κλπ, το έργο γνωστό απο την μεταπολίτευση και μετά. Που ξέρεις μπορεί να το δούμε κι αυτό σε λίγο, τόσα γίνανε και γίνονται.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι μόνο έξυπνες ιδέες δεν ακούγονται, αλλά για μια ακόμη φορά η απύθμενη ανθρώπινη ηλιθιότητα αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος στον πλανήτη: η στοίβαξη σε τέτοιες συνθήκες και η παραμέληση (ελαφριά η λέξη) του συνόλου των αναγκών τους μόνο πολλαπλασιασμό των προβλημάτων φέρνει. Έτσι, ακόμα και όσοι πρόσφυγες καταφέρουν κάπου με σχετική ασφάλεια να ξαναστήσουν τη ζωή τους είναι βαθειά τραυματισμένοι από τις ταλαιπωρίες και συχνά δηλητηριασμένοι από το μίσος που έχουν καταναλώσει . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...