Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Θρίαμβος και ήττα


Πολλοί γκρινιάζουν γιατί δε μιλάει ο Αρχιεπίσκοπος για όσα γίνονται κλπ κλπ.Πάντα οι κουβέντες τους καταλήγουν στο "αν ζούσε ο Χριστόδουλος".Λοιπόν,να σας πω τη γνώμη μου.

Τι ακριβώς κατάφερε ο Χριστόδουλος με τις φωνές και τις συγκεντρώσεις;Μόνο να βγάλει τον Καραμανλή πρωθυπουργό,ο οποίος τον πούλησε εύκολα.Από την άλλη , όλο το σύστημα Σημίτη κόλλησε στον τοίχο την Εκκλησία με υπαρκτά και ανύπαρκτα σκάνδαλα.Ο κόσμος ,βλέπετε,ψοφάει για τέτοια και δε βλέπει πέρα από τη μύτη του ποτέ.

Ο Ιερώνυμος είναι έξυπνος τύπος,ίσως και σοφός.Προσπαθεί να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες ώστε ο επόμενος να μπορέσει να έχει ευχέρεια κινήσεων.Αλλιώς η Εκκλησία θα είχε περιοριστεί σε ένα κοινό ανάλογο της ΧΑ ή του Βελόπουλου.Κάτι που θα το ήθελαν πολλοί, εντός και εκτός Εκκλησίας.

Υπάρχει, λοιπόν,εποχή να μιλάς και εποχή να σωπαίνεις.Υπάρχει εποχή (φαινομενικού) θριάμβου και εποχή (φαινομενικής) ήττας.Το πρόβλημα(των άλλων) με την Εκκλησία είναι ότι στην εποχή της ήττας θριαμβεύει πραγματικά.

7 σχόλια:

  1. Παπα Κώστα ο Χριστόδουλος ήταν περισσότερο προσιτός στον απλό κόσμο το οποίο έχει κι αυτό την σημασία του, γι αυτό έγινε τόσο δημοφιλής. Το αν αυτό του το χάρισμα αν θες έφερε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα προς συζήτηση. Το ότι ο κόσμος τον αγάπησε όμως μόνο θετικά μπορούμε να το δούμε.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά,σταμάτησα να πηγαίνω εκκλησία επί Χριστόδουλου.Δεν μου άρεσε καθόλου όλο αυτό το επικοινωνιακό κομμάτι.

      Το ότι δεν έφερε αποτελέσματα ουσιαστικά,πάντως,δεν είναι ευθύνη του Χριστόδουλου αλλά αυτών,εντός της Εκκλησίας,που του έβαλαν τρικλοποδιές.Τα ξέρω από πρώτο χέρι τι έγινε εκεί την εποχή.

      Άσε τι αγαπάει και πως ο κόσμος.Μεγάλη ιστορία.

      Διαγραφή
    2. Ο κόσμος είναι απο μόνος του μεγάλη ιστορία σε όλες του τις εκφράσεις αποφάσεις κλπ σίγουρα.
      Ωστόσο όλοι χρειάζονται την στήριξη του, τώρα τι βλέψεις έχει ο καθένας είναι το ζήτημα.
      Τα επικοινωνιακά κόλπα τα απεχθάνομαι κι εγω και μάλιστα όταν τα βλέπω κρατάω πολύ μικρότερο καλάθι(ή καθόλου) απο ότι κρατάω έτσι κι αλλιώς και αναμένω.
      Ειδικά απο ιερείς αυτό με χαλάει να το πω έτσι, είναι σαν να υπάρχει μια θολούρα και οι θολούρες στους ανθρώπους γενικότερα πάντα κάτι υποκρύπτουν νομίζω.
      Π

      Διαγραφή
    3. Ούτε εμένα μου αρέσουν αυτά τα επικοινωνιακά αλλά δίνω ένα ελαφρυντικό με την εξής λογική(για τους σημερινούς παπάδες το γράφω):έχει ανοιχτεί ένας καινούριος κόσμος με το διαδίκτυο κτλ οπότε υπάρχει και θέληση να τα χρησιμοποιήσουν όλα αυτά για να βγει κάτι καλό αλλά και μια αμηχανία λόγω ελλιπών γνώσεων για το θέμα.Οπότε πέφτουν στη παγίδα της χρήσης επικοινωνιακών τερτιπιών.

      Διαγραφή
    4. Δεν είχα στο νού μου το ιντερνετι. Περισσότερο τον τρόπο που κάποιος μιλάει, κινείται φυσικά ως πρόσωπο δηλαδή και λέει ότι λέει απο οποιοδήποτε βήμα. Και εννοείται ότι άνθρωποι είμαστε, ουδείς αλάθητος.
      Π

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει εποχή να μιλάς και εποχή να σωπαίνεις, συμφωνώ. Και ας μην ξεχνάμε πως ο καθένας έχει και το ταμπεραμέντο του, βρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...