Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Αυτή είναι προσφορά.

 


E δεν μπορείς να μην εκτιμήσεις την προσφορά γνωστού ποινικολόγου-δικηγόρου, στον οποίο έχουν στραφεί τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, στη δημόσια ζωή αυτού του τόπου.

Από την ημέρα που ανέλαβε να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο πολύκροτης υπόθεσης έχει δώσει άλλο χρώμα στη ζωή αυτού του έρημου τόπου.

Πραγματικά έχει εμπλουτίσει με τις αναφορές, τις παρεμβάσεις και την υπερασπιστική του γραμμή πάρα πολλές εκπομπές, ενημερωτικού, ψυχαγωγικού, χιουμοριστικού και πολιτικού περιεχομένου ενώ εκατοντάδες άρθρα γράφονται χάρη στη μεγαλοφυία του καθημερινώς. Τα δε σχόλια, είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

Αυτά τα σκερτσόζικα σχόλιά του για επαγγελματίες και μη, για μέτριους και κορυφαίους, για σίγουρες αθωώσεις κλπ τροφοδοτούν τους, κάπως επαναπαυμένους ας το ομολογήσουμε, εγκεφάλους, με σκέψεις και ερωτήσεις ποινικού, φιλοσοφικού και κοινωνικού περιεχομένου. 

Αυτό το μπρίο με το οποίο υποβάλλει ενστάσεις, αυτή η απαράμιλλη δεξιοτεχνία στο κλείσιμο του τηλεφώνου, αυτή η μοναδική ικανότητα να στρέφει πάνω του τα φώτα της όποιας δημοσιότητας, να πηγαίνει την υπόθεση από πολιτικό θρίλερ σε αντιζηλίες μεταξύ ηθοποιών και σκηνοθετών, είναι το αλατοπίπερο που χρειάζεται μια κοινωνία κουρασμένη από τον κορωνοϊό ώστε να ανταπεξέλθει στα νέα lockdowns που επιβάλλονται και στα οποία κανείς δε δίνει πια σημασία.

Γιατί; Γιατί ο λαμπρός αυτός επιστήμονας, σε δύο μόλις ημέρες μας απελευθέρωσε από το άγχος της αποστασιοποιήσεως, από την ανασφάλεια για το αύριο, από αυτόν τον ίδιο τον φόβο της ασθένειας.

Ελάτε τώρα. Παραδεχτείτε το. Απλά, όμορφα και ειλικρινά. Τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτόν τον άνθρωπο; Πείτε μου. Άνοστη, άχρωμη, χωρίς ίχνος μελωδίας. Αυτό θα ήταν. Θα μιλούσαμε με ξερούς δικονομικούς όρους, άντε καμιά ανατριχιαστική λεπτομέρεια από τις καταθέσεις και πάπαλα! Ενώ τώρα; Έχουμε να λέμε και να ακούμε για πράματα και θάματα.

Αυτή είναι κοινωνική προσφορά κύριοι και κυρίες ή κυρίες και κύριοι. Αυτή είναι συμβολή στον εμπλουτισμό την κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου. Αυτή είναι η πραγματικά υπεύθυνη στάση. Αυτή είναι μπύρα(άσχετο αλλά μ'αρέσει)!


Υπενθύμιση: Το παραπάνω κείμενο αποτελεί αποκύημα της τρικυμιώδους φαντασίας του συγγραφέα. Καμία σχέση με πραγματικά πρόσωπα, ζώα ή πράγματα. Να κρατάτε αποστάσεις και να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Όταν σβήνουν τα φώτα της αίθουσας κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας αγγίζει στην περιοχή του μπικίνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...