Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Όταν ο πρωθυπουργός μοχθεί...

 



Εντάξει μωρέ, εντάξει. Πέσατε να τον φάτε. Νυχθημερόν μοχθεί για το καλό(;) αυτού του τόπου και το μόνο που βρίσκει είναι αχαριστία.

Σας έφερε τον αέρα της κανονικότητας, τον ευρωπαϊκό τον δρόμο, την ανάπτυξη. Κι εσείς; Ποιο ήταν το ευχαριστώ σας; 

Πήγε ο άνθρωπος να εργαστεί στο ακριτικό νησί της Ικαρίας(γιατί σε όλα τα νησιά κολλάμε το "ακριτικό" δεν έχω καταλάβει) και επ' ευκαιρίας είπε να δει τον τοπικό εργάτη της ΝΔ, διότι η ΝΔ είναι κόμμα εργατών κύριοι της Αριστεράς, και να τον επισκεφθεί στο ταπεινό σπιτικό του. 

Ε, εκεί μαζευτήκαν και λίγοι συγγενείς, ελάχιστοι καλοί φίλοι, μερικοί παρατρεχάμενοι, κάμποσοι αστυνομικοί φρουροί, δε θα είχαν και κανένα σερβιτόρο; Το πολύ μια πενηνταριά άτομα. Σιγά το πράγμα. Στην Ερμού την Παρασκευή είχε πολύ περισσότερους. Και στη Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου το πλήθος ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερο.

Και στο κάτω κάτω, τι κάνανε τα παιδιά. Τσιμπήσανε κάτι και ήπιαν και κανένα τσίπουρο. Δεν έκαναν και διαδήλωση!

Αλλά έτσι είναι . Σε καιρούς δύσκολους κοτζάμ πρωθυπουργός τονώνει την τουριστική κίνηση των νησιών, και μάλιστα εν μέσω αποκλεισμού κυκλοφορίας, κι εσείς αγροίκοι, βαλκάνιοι καράβλαχοι τι κάνετε; Λέτε ευχαριστώ; Όχι βέβαια! Τον κάνετε βούκινο και τον κράζετε. Ντροπή σας χωριαταραίοι!


Και να σας πω και το άλλο; Είχε και επιστημονική διάσταση το θέμα. Δεν είναι οι παππούδες της Ικαρίας οι μακροβιότεροι στην Ευρώπη; Πήγε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός να διαπιστώσει από κοντά τα μυστικά τους, μήπως και βρεθεί μια λύση στην πανδημία. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά μεταφέροντας και τόσο κόσμο όλο και κάποιο κρούσμα κορωνοϊού θα πήγε μαζί, οπότε θα αναμετρηθεί η μακροβιότητα των Ικαριωτών με τον θανατηφόρο ιό. Και από εκεί η χώρα μας θα αναδειχθεί και πάλι πρωτοπόρα στον επιστημονικό τομέα.

Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν όταν μια χώρα έχει πρωθυπουργό που εργάζεται και μοχθεί. Για να μαθαίνετε πριν να κράξετε. Σας ευχαριστούμε κε. Πρωθυπουργέ...


ΥΓ. Ναι, το κείμενο βρίθει ειρωνειών και καυστικότητας...

5 σχόλια:

  1. Αν έρχονταν στα μέρη μας (Θεός Φυλάξει) θα ανακάλυπτε γιατί η εξωτική Αιτωλοακαρνανία είναι ο νομός με τα λιγότερα κρούσματα στην χώρα ενώ έχει γράψει κανονικά κάθε είδους μέτρο, από μάσκα μέχρι απαγόρευση κυκλοφορίας (spoiler alert, το μυστικό είναι ο τακτικός συνδυασμός τσίπουρου και προβατίνας).
    ΥΓ. Χτες Αγρίνιο, πλατεία Φλέμινγκ, 1000 άτομα γύρω από 3 καφετέριες, ο ένας πάνω στον άλλο, οι μισοί χωρίς μάσκα. Στο κέντρο της μικρής πλατείας 2 ένστολοι (με μάσκα) χάζευαν με ένα μικρούλι που το πήγαιναν βόλτα με στο καρότσι του κάποιοι ας πούμε "της υψηλής κοινωνίας" γονείς που φυσικά δεν φορούσαν μάσκα. Είπαμε, κάθε λαός συνήθως έχει την κυβέρνηση που του αξίζει. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός προφανώς και θα κάνει καφρίλες. Ειδικά ο δικός μας που έχει μάθει όχι μόνο να ζει αλλά και να περηφανεύεται για τις καφρίλες του. Όμως ο πρωθυπουργός, αυτός που λαμβάνει τα μέτρα, οφείλει να δίνει το παράδειγμα.

      Το τσίπουρο και το σκόρδο τα προτείνει και ο μεγάλος Κρίστο Στόιτσκοφ!

      Διαγραφή
    2. Ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός έχει χάσει από καιρό την ευκαιρία να γίνει παράδειγμα για τον κόσμο. Το ξέπλυμα φυσικά από τα ΜΜΕ για μια ακόμη φορά ήταν υποδειγματικό. Το θέμα είναι κόσμος τι κάνει (ρητορική η ερώτηση, τίποτα δεν κάνει και ούτε πρόκειται).

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να φάει με δυο, τρεις, πενήντα φίλους του;

      Διαγραφή
    4. Εδώ ταιριάζει κλασικό meme post με φωτό Ανδρέα Παπανδρέου να λέει "επί ΠΑΣΟΚ 50 άτομα είχαμε στον καφέ πριν το γλέντι"!

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...