Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ερωτήσεις



Μόνο οι κακόπιστοι άνθρωποι δεν βλέπουν το έργο που κάνει η Εκκλησία για τους φτωχούς συνανθρώπους μας. Είτε Έλληνες είτε ξένους. Μόνο οι τυφλωμένοι από την πώρωσή τους την ιδεολογική καταφέρνουν να αγνοούν τα γεγονότα.

Ναι, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε αυτή την προσφορά. Πόσο όμως καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν μαζί με το φιλανθρωπικό της έργο η Εκκλησία άρχιζε να κάνει και ερωτήσεις. Και να ζητά απαντήσεις επίμονα.

Όπως "γιατί υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε;", όπως "ποιος φταίει που ξεσπιτώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι;" ή "ποιος θα έπρεπε να φροντίζει αυτούς τους ανθρώπους" ή ακόμα "γιατί δε γίνεται μια προσπάθεια να βρουν εργασία αυτοί οι άνθρωποι ώστε να μην τους γίνει συνήθεια η ελεημοσύνη ή η επαιτεία;". 

Δε θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια προσέγγιση; Γενικά, δεν θα είχε ενδιαφέρον μια Εκκλησία που να θέτει ερωτήματα, όχι μόνο όταν θίγονται αυτά που θεωρεί "προνόμιά" της αλλά κυρίως όταν θίγονται δικαιώματα άλλων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...