Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Η σημερινή Ελλάδα σε δυο δηλώσεις

 



"Κάποιοι πιτσιρικάδες ή ήμιπιτσιρικάδες σαν τον γιό μου, που είναι 35 χρονών -και όχι 40 που γράφουνε στα site από χθες, που μας πετροβολούνε οικογενειακά- ανεβήκανε σε μηχανάκια και περάσανε από το δρόμο, έξω από το πολιτικό γραφείο της κυρίας Νικολάου και πετάξανε τρικάκια στο δρόμο, όπου λέγανε ότι η ζωή των κρατουμένων είναι σημαντική, μετράει κλπ και φύγανε"


Νίκος Βούτσης, πρώην πρόεδρος της Βουλής


"Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ".


Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης


Ξέρετε, μου αρέσει να θεωρώ τον εαυτό μου ως ευθυμογράφο. Αλλά έρχεται η σκληρή πραγματικότητα και με προσγειώνει. Πώς να αναμετρηθώ με όλους αυτούς τους τιτάνες της κωμωδίας οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα χόμπι τους κυβερνούν και τη χώρα.

Αυτός ο εξαιρετικός αριστερός αγωνιστής και σατιρικός κος Βούτσης για παράδειγμα είναι καταπληκτικός. Ο γιος του λοιπόν έχει βγει να πολεμήσει το σύστημα, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια του να έχει πατέρα βουλευτή, θεωρώντας σωστό να στηρίξει όλες τις αιτήσεις που προβάλλει κάποιος που έχει ομολογήσει και καταδικαστεί για κάμποσες εκτελέσεις. Πώς αντέδρασε ο μέγας σατιρικός βουλευτής; Εξέθεσε και επέκρινε δριμύτατα τον γιο του αποκαλώντας τον ημιπιτσιρικά, υπογραμμίζοντας πως είναι 35 χρονών. Προσέξτε το βαθύτατα ειρωνικό σχόλιο. Υπονοεί πως ο γιος του αν και 35 ετών, φέρεται σαν πιτσιρικάς. Πιάσατε την οξεία καταδίκη, τη βαθιά αποστροφή του; Όχι; Ε, ας τη πιάνατε.


Περνάμε στο αντίπαλον δέος , στο δεξιό Αριστοφάνη στον μοναδικό Μπουμπούκο. Τι είπε ο άνθρωπος; Φέρτε μου τα κλειδιά των επιχειρήσεων. Διότι σε καιρούς κρίσης, ποιον θα εμπιστευτείς να σε βοηθήσει με την επιχείρησή σου που παραπαίει; Ποιος θα σε οδηγήσει μέσα από την click away Οδύσσεια μακριά από δάνεια, οφειλές και ζημίες. Ο υπουργός ανάπτυξης της χώρας σου φυσικά! Είναι η πρώτη φορά που υπουργός αγκαλιάζει τόσο θερμά τον καταστηματάρχη, τον πονεμένο και βασανισμένο, τον στηρίζει ολόψυχα και με αυτοθυσία. Σε τέτοιο βαθμό που λέει: "Άσε φίλε τα κλειδιά σου σε μένα αυτή τη δύσκολη εποχή. Θα σου στρώσω εγώ τη δουλειά και μετά έλα να την ξαναπάρεις". Και αυτό το λέει με μια ελαφρότητα αλλά και με μια δηκτική διάθεση προς τον ψευτοσοσιαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας τι σημαίνει πρακτικά κρατική οικονομία. Ε ναι λοιπόν! Ένας τέτοιος υπουργός είναι άξιος της θέσης του!

Θα γελούσα με όλα αυτά αλλά σκέφτομαι πως αυτοί οι τύποι έχουν συγκεντρώσει κάποιες δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Και θα έβαζα στοίχημα, όχι ότι θα ψηφιστούν για να ξανακυβερνήσουν, αλλά ότι στο μέλλον θα ψηφιστούν για να μας κυβερνήσουν και τα παιδιά τους. Είτε είναι ημιπιτσιρικάδες είτε ενήλικοι....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...