Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Taekwondo master Kyu Hyung Lee

 


Από τις σπάνιες φορές που ένας Νοτιοκορεάτης έκανε επίδειξη στη Βόρεια Κορέα. Το taekwondo έχει εργαλειοποιηθεί πολλές φορές από τις δύο χώρες είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο στις μεταξύ τους σχέσεις.

6 σχόλια:

  1. Υπάρχουν διάφορες στο taekwondo μεταξύ των δύο χωρών? (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα μου κάνεις; Στο φόρουμ δεν διάβαζες φίλε; Αυτό που έχουν στη Β.Κορέα(ITF) έχει διαφορετικό τρόπο κίνησης από το WTF, το Ολυμπιακό άθλημα, της Ν.Κορέας. Έχουν διαφορετικές φόρμες(tul και poomsae), διαφορετικούς κανονισμούς στους αγώνες, το ITF επιτρέπει και γρθιές και κλωτσιές αλλά οι κλωτσιές δεν πρέπει να είναι με φουλ δύναμη, ενώ το WTF επιτρέπει μόνο κλωτσιές αλλά και με φουλ δύναμη.
      Κατά τ' άλλα αφού έχουν κοινές ρίζες και κοινή πορεία μέχρι που η χούντα της Ν.Κορέας ανακατεύτηκε και τα έκανε μαντάρα, έχουν και πολλά κοινά σημεία.

      Διαγραφή
    2. Ηξερα τον διαχωρισμό σε ITF και WTF (υποτίθεται πιο "φλώρικο") αλλά δεν ήξερα ότι είχε να κάνει με τις 2 Κορέες, υπέθετα ότι ήταν απλά διαφορετικές ομοσπονδίες. Όπως στο Σοτοκαν που η JKA είναι το αντίστοιχο της WTF και διάφοροι μάστερ έχουν κάνει τις δικές τους ομοσπονδίες (πιο παραδοσιακές). Στο φόρουμ περισσότερο ασχολουμουν με τις ίντριγκες των γουιντσουνάδων και των νίντζα :D

      Διαγραφή
    3. Στο taekwondo η πολιτική παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο σχεδόν και οι τεχνικές.
      Όταν ο Oyama(kyokushin karate), ο οποίος ήταν Κορεάτης, πήγε επίσκεψη στην Κορέα, συζήτησε την ενοποίηση του kyokushin με το taekwon-do,ακόμα ένα τότε. Μόλις κατάλαβε τι ακριβώς γινόταν γύρω από το taekwon-do έφυγε τρέχοντας.

      Τι όμορφες εποχές ήταν εκείνες στο φόρουμ...

      Διαγραφή
    4. Ήταν ωραίες εποχές, η κυριότερη ανησυχία μου ήταν μήπως όντως είχε δίκιο ο Βαγγέλης ότι ο Motobu ήταν καλύτερος του Funacoshi (είχε δίκιο). Ήταν εκείνη η grexit-μεταgrexit εποχή που πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα, που να ξέραμε...
      ΥΓ. Κάθε φορά βέβαια θυμάμαι τον παππού μου που έζησε εποχή Μεσοπολέμου, Αλβανικό μέτωπο, εμφύλιο κλπ και σκέφτομαι ότι οκ,ας λέμε και κάνα Δόξα τω Θεώ γιατί το λοκνταουν και ο κορονοιός δεν είναι η χειρότερη κατάσταση που έχει βιώσει η χώρα μας.

      Διαγραφή
    5. Και ποια γραμμή wing tsun είναι η καλύτερη!

      Μη ξανοίγεσαι. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Πιστεύω πως θα δούμε πολλά...

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...