Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Τα γηρατειά είναι αναπόφευκτα, η φθορά του σώματος προαιρετική

 


4 σχόλια:

  1. Αυτος ειναι δασκαλος Ταεκβοντο? Απο οτι προσεξα ειναι καλος στη γιογκα! χα!χα! Η φθορα του σωματος κατα μια εννοια οντως ειναι προαιρετικη οταν ο ανθρωπος συντηρει το σωμα του και τη ψυχη του! Καλο ομως ειναι να μη ξεχναμε οτι ο ανθρωπος απο μονος του δεν ειναι κυριος των περιστασεων ωστε να ειναι παντοτε σε θεση να εξασφαλιζει ολους τους διαθεσιμους παραγοντες ωστε να προστατευεται απο τις ψυχοσωματικες φθορες που προκαλουν πολλοι παραγοντες του κοσμικου βιου!Οταν εχουμε πληρη συνεργασια με το δημιουργο μας μπορουμε να εχουμε ψυχοσωματικη αρμονια αλλα και να αποδεχτουμε παθησεις και φθορες που μπορει να επελθουν κατα Θεικη παραχωρηση ωστε να κατανοησουμε περισσοτερο τα πραγματικα μας ορια! Ουτως η αλλως ειμαστε ευλογημενοι αλλα και "καταδικασμενοι" ολοι μας ανεξαρτητου θρησκειας να υπαρχουμε στην αιωνιοτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ήταν δάσκαλος του taekwon-do και μάλιστα ο καλύτερος τότε. Λέει πως εξαιτίας του τρόπου προπόνησης έπαθε πολλά κινητικά και άλλα σωματικά προβλήματα. Ψάχτηκε με διάφορα είδη stretching, φαντάζομαι πως είχαν βάση τη γιόγκα τα περισσότερα και έφτιαξε ένα δικό το σύστημα πολεμικών τεχνών και εκεί μέσα έβαλε και το stretching του.

      Διαγραφή
    2. Φθορά θα έρθει, πόση θα είναι αυτή η φθορά όμως είναι άλλο θέμα.

      Διαγραφή
    3. Σωστα μιλας! Το θεμα ειναι κιολας να μη πηγαινουμε φιρι-φιρι να προκαλεσουμε εμεις οι ιδιο φθορα στο σωμα και στη ψυχη μας με το να "δοκιμαζουμε" να δουμε που ειναι τα ορια μας! Τη λεξη δοκιμαζουμε την εβαλα σε εισαγωγικα γιατι πολλες φορες οι ανθρωποι-οχι ολοι μας βεβαια-προσπαθουμε να ξεπερασουμε τα ορια μας για να γινουμε "υπερανθρωποι". Το ακομα χειροτερο ειναι να προκαλουμε εκεινον απο τον οποιο πηγαζουν ολες οι δυναμεις του συμπαντος για να "δουμε" τη δυναμη του!

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...