Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Παιδιά κι εγγόνια

 


Είναι πραγματικά καταπληκτικό το επιχείρημα ορισμένων, όταν έχουν πια γίνει γνωστά τα καμώματά τους, πως έχουν παιδιά(ή και εγγόνια) και πρέπει να τα σεβαστεί ο υπόλοιπος κόσμος. 

Κοιτάξτε. Πρώτοι από όλους εμείς πρέπει να σεβόμαστε τις οικογένειές μας. Οπότε φροντίζουμε να μην τις εκθέτουμε με τις πράξεις μας.

Από εκεί και πέρα, και οι ύαινες έχουν παιδιά και τα ελάφια. Οι ύαινες όμως αρπάζουν μέχρι και μωρά ανθρώπων και τα τρώνε ενώ τα ελάφια τρώνε μόνο χορταράκι. Φαντάζεστε να κάνει δηλώσεις μια ύαινα και να λέει: "μη με λέτε σαρκοφάγο διότι έχω και παιδιά"; Και η καημένη η ύαινα δεν έχει επιλογή. Είναι η φύση της που τη σπρώχνει να τρώει άλλα ζώα. Είναι θέμα επιβίωσης.

Εδώ που τα λέμε, ο καθένας μπορεί να έχει παιδιά. Δεν είναι και καμιά τέχνη. Δεν τον κάνει καλό άνθρωπο αυτό. Άσε που πολλές φορές διαιωνίζουν την κακία τους μέσω των παιδιών τους ορισμένοι. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα.

Δεν θα σεβαστεί κανείς τα παιδιά σου αρχηγέ. Όπως δε σεβάστηκες κι εσύ τα παιδιά και τα εγγόνια άλλων. Και τα κακοποίησες, τα παρενόχλησες, τα τρόμαξες. Τι ακριβώς περιμένεις τώρα. Θα μου πεις είναι αθώα τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Αλλά μήπως ήταν λιγότερο αθώα αυτά τα παιδιά και τα εγγόνια που τους άπλωσες το χέρι σου(και όχι μόνο);

Δεν τη πληγώνουν την οικογένειά σου αυτοί που σε κράζουν σήμερα ακόμα και σε βαθμό ανθρωποφαγίας. Εσύ την πληγώνεις. Όπως πλήγωσες κι εσύ εκείνα τα παιδιά. Και όχι δεν αξίζει σεβασμός σε όλες τις πλευρές. Μόνο στα θύματα αξίζει σεβασμός.

Από την άλλη, αν κάποιος από τους κατηγορούμενος αποδειχθεί αθώος και οι καταγγελίες αποδειχθούν σκευωρία, τότε θα πρέπει να αποκατασταθεί π-α-ν-η-γ-υ-ρ-ι-κ-ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...