Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η Ιεράπολη Συρίας(Manbij)πρότυπο δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα της Συρίας

14018037_1745068769097314_256222136_n.jpg
Το Συμβούλιο Πολιτών της Ιεράπολης Συρίας(Manbij) στη βόρεια πόλη της Συρίας Manbij, η οποία απελευθερώθηκε από το ISIS τον περασμένο Αύγουστο, έχει επεκταθεί, ώστε να αντιπροσωπεύονται καλύτερα οι εθνοτικές και φυλετικές κοινότητες στην πόλη.
"Το Συμβούλιο Πολιτών της Manbij επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει τους εκπροσώπους των διαφόρων κοινωνικών συνιστωσών," δήλωσε ο Sharvan Darwish,  εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) -που απελευθέρωσαν την πόλη, τον Αύγουστο του 2016.


«Το συμβούλιο θα διευρυνθεί σε 131 μέλη. Το Συμβούλιο Πολιτών της Manbij θα είναι συν-προεδρεύεται, από  4 αντιπροέδρους , κάθε αντιπρόεδρος  από μια διαφορετική  κοινότητα. Επίσης, οι γυναίκες αποτελούν το 40% τουλάχιστον των μελών του συμβουλίου ", δήλωσε ο Darwish.
Όσο για την εθνική εκπροσώπηση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πολιτών Ιεράπολης Συρίας,ο  Darwish εξήγησε: "60% των μελών είναι Άραβες, το 25% είναι Κούρδοι, 11% Τουρκμένοι και 8% Κιρκάσιοι. Επίσης, υπάρχει μια οικογένεια Αρμενίων στην πόλη, η  οικογένεια Jejan, και θα εκπροσωπούνται κι αυτοί στο Συμβούλιο. "
Το  Συμβουλίου Πολιτών Ιεράπολης Συρίας σχηματίστηκε  στις 5 Απριλίου 2016 και ανέλαβε τη διοίκηση της πόλης  και της υπαίθρου της πόλης όταν  η πόλη απελευθερώθηκε από το ISIS τον Αύγουστο του 2016 σε μια εκστρατεία που πήρε πάνω από δύο μήνες.
Το Συμβούλιο Ιεράπολης Συρίας με επικεφαλής τους συν-προέδρους  Φαρούκ αλ-Mashi, έναν Άραβας και πρώην μέλος του κοινοβουλίου της Συρίας , και τη Sozdar Khalid, μια  Κούρδισσα από την Ιεράπολη Συρίας.
Οι αραβικής πλειοψηφίας πόλεις Ιεράπολη Συρίας(Manbij) και Τελ Αμπιάντ θεωρούνται ως μελλοντικά παραδείγματα για τη Raqqa που τώρα πολιορκείται από δυνάμεις του SDF.
"Και το Στρατιωτικό Συμβούλιο Ιεράπολης Συρίας υποστήριξε το  Πολιτικό Συμβούλιο Ιεράπολης Συρίας για να κυβερνά εκεί, ενώ θα παρέχει ασφάλεια. Έτσι θα  προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε αυτό το μοντέλο για τη Raqqa. Θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια και θα πάρει λίγο χρόνο », δήλωσε ο διοικητής των δυνάμεων υπό την ηγεσία του Συνασπισμού των ΗΠΑ Πτέραρχος Στίβεν Τάουνσεντ τον Οκτώβριο το 2016.
Ο,με έδρα την Ουάσιγκτον,ερευνητής της Μέσης Ανατολής για το Κέντρο για μια  νέα αμερικανική Ασφάλεια, Νίκολας Ήρας, είπε στο ARA News: «Η δημιουργία τοπικών συμβουλίων που αποτελούνται από Άραβες ηγέτες φυλών είναι ένα σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής για την αντικατάσταση του ISIS."
"Η τοπική διακυβέρνηση πρέπει να είναι παρούσα την πρώτη ημέρα  μετά το ISIS, για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, να επιβλέπει την ανοικοδόμηση, και να υποστηρίξει τις δυνάμεις ασφαλείας που άφησε το SDF για  να κρατήσουν το σκληρά κερδισμένο έδαφος που πήραν από το ISIS", δήλωσε ο Heras(Ήρας).
«Ο Συνασπισμός εξαρτάται από το SDF για στρατιωτική νίκη επί του ISIS, και το SDF θα εξαρτηθεί από τα τοπικά συμβούλια για τη διακυβέρνηση μετά την νίκη επί του ISIS", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...