Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Προβλήματα ιερωσύνης:Οι άλλοι κληρικοί

Αποτέλεσμα εικόνας για tired orthodox priest

Ένα από τα προβλήματα(το πιο...βασανιστικό) που αντιμετωπίζει κάποιος όταν γίνει κληρικός είναι...οι άλλοι κληρικοί!Μπορεί κάποιος να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα σωρό πράγματα:ανθρώπους που θα σε βρίσουν στον δρόμο μόνο και μόνο επειδή φοράς το ράσο(μου έχει τύχει πολλές φορές),κρίσεις πίστεως(σχεδόν κάθε μέρα),πάθη,πειρασμούς,δυσκολίες διαβιώσεως κλπ κλπ.Αυτό το οποίο είναι το πιο ψυχοφθόρο είναι οι άλλοι κληρικοί. Πρωτοσύγκελλοι,αρχιερατικοί επίτροποι,προϊστάμενοι ναού,υπεύθυνοι γραφείων και δεν συμμαζεύεται!Όπου δίνεται εξουσία στην Εκκλησία υπάρχει πρόβλημα.Και μη νομίζεις ότι μπορείς να μείνεις μακριά.Τα προβλήματα έρχονται σε σένα.

Γιατί όλα αυτά;Θα ρωτήσει κάποιος.Είναι απλό.Η ιερωσύνη,όπως είναι δομημένη η κοινωνία μας είναι ο ευκολότερος τρόπος γι'αυτούς που θέλουν να ασκούν εξουσία πάνω σε άλλους ώστε να το πετύχουν.Έστω σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων.Παρ'όλα αυτά εξουσιάζουν κάποιους ανθρώπους.


Έτσι,όπως γίνεται αντιληπτό,ο κλήρος τραβάει ανθρώπους που αρέσκονται να επιβάλλονται και να άρχουν.Κάποια στιγμή  θα βρεθούν στο δρόμο σου.Και θα θελήσουν να σου επιβάλλουν ένα σωρό πράγματα.Από τον τρόπο που θα λειτουργείς μέχρι το τι θα κάνεις στην ενορία σου και με τους ενορίτες σου.Την εξουσία αυτή σε αυτού του είδους τους κληρικούς τη δίνει ο εκάστοτε Μητροπολίτης με κριτήρια που κανείς δεν καταλαβαίνει συνήθως.Μπορεί λοιπόν να βρεθείς σε Μητρόπολη με καλό Μητροπολίτη αλλά με κακό περιβάλλον και τελικά να έχεις να κάνεις μαζί τους.

Τι κάνεις λοιπόν σε τέτοια περίπτωση;Τι να πω.Οκτώ χρόνια λύση δε βρήκα.Αλλού θα δώσεις μάχες αλλού θα κάνεις τον χαζό τις περισσότερες φορές θα σκάσεις.Και όσο αντέξεις.Η ιερωσύνη θέλει γερό στομάχι.Εκτός κι αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Υπάρχει βέβαια και η λύση της φωτογραφίας!

2 σχόλια:

  1. ελα ρε παππούλη δεν σου πάει να το παίζεις θύμα, είσαι και μόνος σου στην ενορία σου, ασε να μιλήσουμε και μεις. Μόνο το οτι πάντα οι άλλοι φταίνε δεν μας έγραψες.
    Τέλος πάντων γράψ΄τους όλους και κοίτα την ιερωσύνη σου.
    Η ιερωσύνη είναι πολύ ωραία, δεν θέλει γερό στομάχι θέλει πολύ σάλιο (εν. φτου στον κόρφο μας).

    Ο συνεφημέριος που δεν χωνεύεις.
    Υ.Γ Το άρθρο θα σταλεί στον Μητροπολίτη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από σάλια ξέρεις.Ψηλός ,καραφλός και χαζός,να υποθέσω;

      ΥΓ.Μην κάνεις λάθος αποστολή πρόσεχε.

      Διαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...