Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Οι "Πύργοι της Σιωπής" των Ζωροαστρών

Οι «Πύργοι της Σιωπής» ήταν κάποτε βασικό χαρακτηριστικό των Ζωροαστρικών τελετών ταφής

Ανάμεσα στους αινιγματικούς τουριστικούς προορισμούς στο Ιράν είναι ου δύο Ζωροαστρικοί «Πύργοι της Σιωπής», που φωλιάζουν στην κορυφή των δύο μοναχικών, άγονων λόφων στα νότια προάστια της πόλης του Yazd, η οποία ήταν  από καιρό ένα κέντρο του Ζωροαστρισμού στη χώρα.
Σύμφωνα με τις αρχαίες Ζωροαστρικές πεποιθήσεις που δίνουν έμφαση στην καθαρότητα της γης, τα νεκρά σώματα δεν θάβονταν άμεσα, αλλά τα άφηναν σε αυτούς τους  ακάλυπτους πέτρινους πύργους, έτσι ώστε τα αρπακτικά πουλιά να μπορούσαν να καθαρίσουν τα οστά.
Οι αφηγήσεις λένε ότι οι νεκρικές τελετές στο Ζωροαστρισμό συνδέονται με τα τέσσερα φυσικά στοιχεία της φωτιάς, της γης, του νερού και του αέρα και τη σχέση μεταξύ των δυνάμεων  του καλού και του κακού.

Στους πρόποδες των λόφων βρίσκονται πολλά εγκαταλειμμένα κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα ξερό πηγάδι,μια  δεξαμενή νερού και δύο μικροί πύργοι ανέμου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένα σύγχρονο Ζωροαστρικό νεκροταφείο, επίσης.

Τέτοιοι πύργοι που είναι γνωστοί στους ντόπιους ως Dakhmas δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη δεκαετία του 1960.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...