Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Κνεσέτ πρέπει να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων

Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αρμενίας Artak Zakaryan (αριστερά) συναντιέται με τον Ισραηλινό Κνεσέτ Ομιλητής Yuli Edelstein-Yoel στην Ιερουσαλήμ στις 19 του Γενάρη, 2017 (Φωτογραφία: parliament.am)
O Ομιλητής του  ισραηλινoύ κοινοβουλίου (Κνεσέτ) Yuli Edelstein-Yoel, υποδέχθηκε  στις 19 του Ιανουαρίου αρμενική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Artak Zakaryan, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων  της Εθνοσυνέλευσης.
Ο Edelstein κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε τη σημασία των διακοινοβουλευτικών σχέσεων και εξέφρασε ετοιμότητα για τη βελτίωση της συνεργασίας στον πολιτιστικό, οικονομικό, γεωργικό και τουριστικό τομέα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του αρμενικού Κοινοβουλίου.Ο Edelstein υπογράμμισε επίσης τη σημασία της ανάπτυξης δεσμών μεταξύ των Αρμένικων και των Εβραϊκών κοινοτήτων.


Μιλώντας για την αναγνώριση της  Αρμενικής Γενοκτονίας από το Ισραήλ,ο Edelstein δήλωσε ο ότι «αργά ή γρήγορα, η Κνεσέτ θα πρέπει να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων."
"Δεν είμαι τόσο περήφανος για το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων», δήλωσε ο Edelstein, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε πρόσφατη πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Zakaryan κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησε την εφαρμογή αμοιβαία επωφελών έργων. Παρουσίασε την κατάσταση στην περιοχή και τη θέση των Αρμενίων  σε σχέση με την επίλυση των υφιστάμενων συγκρούσεων.
Κλείνοντας τη συνάντηση,ο Edelstein ευχήθηκε κάθε επιτυχίαστο αρμένικο  κοινοβούλιο στις επερχόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...