Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Βομβιστική επίθεση κατά σιιτών στο Πακιστάν-21 νεκροί

z

presstv.com

Μια βόμβα εξερράγη  σε μια περιοχή που κατοικούν κυρίως σιίτες μουσουλμάνοι στο βορειοδυτικό Πακιστάν, αφήνοντας τουλάχιστον 21 νεκρούς και περίπου 40 ακόμα τραυματίες.

Η έκρηξη συγκλόνισε μια πολυσύχναστη λαϊκή  αγορά στην πόλη Parachinar, την πρωτεύουσα της περιοχής της  φυλής Kurram κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν,το Σάββατο.

"Λάβαμε 21 σωρούς ανθρώπων της τοπικής φυλής που σκοτώθηκαν στην έκρηξη", δήλωσε ο Sajid Hussain Turi, μέλος της Εθνοσυνέλευσης στην περιοχή. Είπε ότι θα υπάρξει μια μαζική κηδεία και στη συνέχεια μια διαδήλωση για την επίθεση.



Αξιωματούχοι αναμένουν ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση να αυξηθεί . Ο Turi είπε πως  μια αυτοσχέδια βόμβα είχε τοποθετηθεί σε ένα σωρό από ντομάτες και εξερράγη την ώρα που κόσμος  συγκεντρώθηκε στην αγορά νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Ο στρατός του Πακιστάν έχει αναπτυχθεί στην περιοχή και την απέκλεισε . Ο στρατός δήλωσε ότι  ελικόπτερα μεταφέρουν τους τραυματίες.

Μαχητές Ταλιμπάν έχουν δραστηριοποιηθεί γύρω από την Parachinar στο παρελθόν στοχεύοντας  Σιίτες μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν αποτελέσει θύματα πολλών επιθέσεων.

Η κοινότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 20 τοις εκατό του πληθυσμού των 200 εκατομμυρίων του Πακιστάν και ως επί το πλείστον βρίσκεται  στο  Μπαλουχιστάν, μια περιοχή που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν και έχει πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ασφάλεια έχει γίνει ένα βασικό ζήτημα για τους σιίτες, καθώς χιλιάδες από αυτούς έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα ένοπλων   επιθέσεων και επιθέσεων μίσους κατά την τελευταία δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...