Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ποινή εώς 142 ετών αντιμετωπίζει ο ηγέτης του φιλοκουρδικού HDP στην Τουρκία

Selahattin Demirtas, το Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) συν-επικεφαλής των Λαών », μιλά για τους υποστηρικτές του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 23 Ιουλίου, 2016. (Φωτογραφία AP)
Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν την φυλάκιση έως 142 χρόνια για τον συν-επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος  της αντιπολίτευσης της χώρας για τις υποτιθέμενες κατηγορίες  συνδέσεων με Κούρδους μαχητές.
Σε ένα κατηγορητήριο που κυκλοφόρησε την Τρίτη, οι εισαγγελείς στην κουρδικής πλειοψηφίας νοτιοανατολική πόλη της Τουρκίας του Ντιγιαρμπακίρ απαίτησαν μια ποινή φυλάκισης μεταξύ 43 και 142 ετών για τον Selahattin Demirtas, συν-επικεφαλής στο "Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών" (HDP) , ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση για περισσότερο από δύο μήνες.



Κατηγόρησαν τον Ντεμιρτάς ότι "βοήθησε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση εν γνώσει και εκ προθέσεως, χωρίς να είναι μέλος," αναφερόμενοι στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, επίσης γνωστό ως PKK. 
Μεταξύ άλλων κατηγοριών κατά του πολιτικού ήταν ότι «υμνεί το έγκλημα και την παρανομία» και "υποκινεί ανθρώπους στη βία και το μίσος."
Αλλού, το κατηγορητήριο ζήτησε ποινή φυλάκισης μεταξύ 30 και 83 ετών για την άλλη συμπρόεδρο του HDP ,Figen Yuksekdag.
Οι δύο αξιωματούχοι συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του  2016, μαζί με άλλους εννέα βουλευτές του HDP.
Οι αστυνομικοί κρατούν υποστηρικτές του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) καθώς διαμαρτύρονται για την κράτηση των Κούρδων βουλευτών, στην Άγκυρα, στην Τουρκία, 4 Νοεμβρίου, 2016. (Φωτογραφία AP)
Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις συλλήψεις ως «τη τελευταία κλιμάκωση στην κατάπνιξη των κουρδικών φωνών της αντιπολίτευσης στη δημόσια ζωή της κυβέρνησης."
Οι αξιωματούχοι του HDP όλοι διέψευδαν ότι έχουν δεσμούς με το ΡΚΚ και κατήγγειλαν, με τον Ντεμιρτάς να λέει ότι αντιμετωπίζει τιμωρία επειδή τόλμησε να αντιταχθεί στην ώθηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ένα προεδρικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...