Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Επετειακόν!

 


Απελευθερωθήκαμε,το λοιπόν, από τον ζυγό τον τούρκικο, οθωμανικό τότε, και ξεκινήσαμε να ζούμε ξανά ως έθνος ελεύθερο αν και κουτσουρεμένο. Και ήρθαν προστάτες διάφοροι, ομόδοξοι και ετερόδοξοι να μας πουν και πως θα ζήσουμε και πως θα οργανωθούμε και πως θα πιστεύουμε και πως θα ντυνόμαστε και πως θα αναπνέουμε.

Και μπήκαν επικεφαλής ντόπια τομάρια που άλλοι την Ελλάδα την είχαν για παλιοχώραφο και αγροίκους τους Έλληνες και άλλοι που απλά να αρμέξουν τον κοσμάκη ήθελαν.

Και μας έφεραν και βασιλιάδες από το εξωτερικό και μας δάνεισαν με όρους που ποτέ δεν θα αποπληρώναμε, άσε που τα λεφτά φαγώθηκαν από τους ντόπιους άρχοντες, και αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία ή σε μπουντρούμι τους οδηγήσαμε ή στην φτώχεια ή τους δολοφονήσαμε.

Και σε εκστρατείες μπλέξαμε, που μας άφησαν ούτε με το μισό πληθυσμό από όσο ήμασταν και σε πολέμους παγκόσμιους ηρωικά πολεμήσαμε για να μας κόψουν εδάφη με τις συμφωνίες που έγιναν μετά και να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.

Και δωσ' του να μας κυβερνάνε εμμέσως αυτή τη φορά οι ξένοι, και να μας φοράνε πρωθυπουργούς και χούντες και να να μένουμε και πάλι λιγότεροι από όσοι ήμασταν και πάει και η μισή η Κύπρος.

Και ξανά μετά να μας αγκαλιάζουν και να μας δανείζουν για να μας τα ζητήσουν με τόκους τριπλάσιους από αυτά που πήραμε. Άσε που κι αυτά στο σκοπό τους δε φτάσανε τα περισσότερα.

Και μας φλομώσανε και με ιδεολογίες που παντού έσβησαν και μόνο στην Ελλάδα ανθούν και αναπαράγονται και να με τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και τις ιστοσελίδες τους να μας κάνουν και μαθήματα εντατικά στο πως θα σκεφτόμαστε και τι και να με τα τσουβάλια η διαφθορά και η μικροψυχία και να που στο τέλος μας αλλάζουν και την ιστορία μη και αναζητήσουμε κάτι καλύτερο έξω από τα σόγια τους και τους μηχανισμούς τους.

Υπομονή όμως αδέρφια, τα επόμενα διακόσια χρόνια είναι κρίσιμα, μετά ξεμπερδεύουμε.

3 σχόλια:

  1. Τα 200 πρώτα χρόνια είναι τα δύσκολα! Χρόνια μας πολλά και μακάρι σε 200 χρόνια από τώρα να είμαστε λίγο καλύτερα απ' ότι σήμερα. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις, σε 200 χρόνια θα δούμε αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    2. Όχι δα, μόνο οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες (...βαθύς αναστεναγμός του γράφοντος).

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...