Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Επικοινωνία με τους νεκρούς: Ένα κείμενο (κατα)μαύρου χιούμορ



Κάθε μέρα ανακοινώνεται και μια νέα, εντυπωσιακή ανακάλυψη. Η τεχνολογία, οι επιστήμες προοδεύουν τόσο πολύ που φαίνεται να ξεπερνούν και την ίδια τη φαντασία μας.

Όμως, αν θέλετε τη γνώμη μου, ένα είναι το επίτευγμα που πραγματικά θα αλλάξει τον κόσμο και τους ανθρώπους. Να επικοινωνήσουμε με τους νεκρούς. Εκεί είναι το νόημα.

Βέβαια, αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Οι επιστήμονες δεν θα ασχοληθούν γιατί δεν πιστεύουν πως υπάρχει κάτι μετά τον θάνατο. Από την άλλη, αν αποδειχτεί πως κάτι υπάρχει, πρέπει να σκίσουν όλα τα επιστημονικά βιβλία και να τα ξαναγράψουν από την αρχή. Τρέχα γύρευε.

Αμ οι γιατροί; Που κατέχουν εξέχουσα θέση στην κοινωνία ως προστάτες της ζωής; Θα τη χάσουν. Κανείς δε θα νοιάζεται αν πεθάνει εφόσον θα μπορεί να υπάρξει επικοινωνία νεκρών και ζωντανών. Εκτός κι αν στοιχίζουν πολύ τα "τηλεφωνήματα". Μη σας πω πόσοι νεκροί θα αποκαλύψουν πως ο γιατρός τους φταίει για την κατάστασή τους.

Οι δικηγόροι πιθανόν θα είναι οι πιο κερδισμένοι. Διότι θα ανοίξουν και δουλειές, με διαθήκες που θα αλλάζουν οι δυσαρεστημένοι νεκροί και με το νέο "νεκρικό δίκαιο" που φαντάζομαι θα πρέπει να δημιουργηθεί. Και τι θα γίνεται με τους γάμους που διαλύθηκαν λόγω χηρείας; Βέβαια οι δικηγόροι είναι πάντα κερδισμένοι ό,τι κι αν γίνεται...Εκτός, κι αν σταματήσουν πια οι διαθήκες και οι κληρονομικές έριδες. Ναι, αυτό θα ήταν ένα πρόβλημα. 

Μια αναστάτωση θα υπάρξει και στο θέμα της δημοκρατίας. Θα έχουν δικαίωμα ψήφου; Πώς θα ψηφίζουν; Και, τόσοι που είναι, πότε θα τελειώνει η καταμέτρηση; Πάντως εύκολα κάποιοι πολιτικοί θα τάζουν καλύτερα νεκροταφεία, υψηλότερες θερμοκρασίες αποτέφρωσης κλπ κλπ.

Του φιλοσόφους ξέχασα! Κυρίως επειδή αυτοί δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνουν σήμερα, πέρα από το να επανεξετάζουν παλιές θέσεις, να θέτουν ερωτήματα που κανέναν δεν ενδιαφέρουν οι απαντήσεις και να λένε και να γράφουν αυτά που θέλει κάθε φορά το κόμμα που τους έχει προσεταιριστεί. Αυτοί οι τύποι συνήθως δεν έχουν επαφή με την κανονική ζωή, άντε να αποκτήσουν επαφή και με το θάνατο! Δράμα και Σέρρες μαζί!

Μετά, είναι τα μέντιουμ, οι μάγοι και λοιποί αποκρυφιστές. Όλοι αυτοί που βγάζουν παραδάκι επικοινωνώντας με τον άλλο κόσμο. Θα ανοίξει το επάγγελμα. Ή θα αποκαλυφθεί ότι καμία επικοινωνία με το υπερπέραν δεν είχαν και πουλούσαν φούμαρα. Και δεν ξέρω αν τους καλύπτει ο ΟΑΕΔ ως ανέργους...

Δε συζητάμε για την τέχνη! Πάνε οι ταινίες με βρικόλακες, φαντάσματα και άλλα τέτοια. Μιλάμε για μεγάλο κομμάτι της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Θα αλλάξει η ποίηση, η μουσική, η ζωγραφική. Όλα τα έργα με θέμα το θάνατο, πρέπει να αποκτήσουν άλλη προοπτική.

Τέλος οι θρησκευτικοί λειτουργοί και θεολόγοι όλων των θρησκειών. Νομίζω πως από όλους αυτοί είναι που περισσότερο απεύχονται μια τέτοια επικοινωνία. Γιατί, πολύ απλά, οι περισσότεροι θα πρέπει να αλλάξουν θρησκεία και να παρατήσουν όλα όσα ήξεραν, αφού θα αποκαλυφθεί ότι υπάρχει μια μόνο αλήθεια. Ή μήπως καμιά; Ω, ελάτε, σας τσιγκλίζω λίγο, να κάνουμε κέφι!

Γι'αυτό σας λέω. Ένα είναι το συγκλονιστικό βήμα που πρέπει να κάνουμε. Που θα αλλάξει τον κόσμο. Που θα μας στείλει αδιάβαστους. Που θα μας κάνει άλλους ανθρώπους. Αλλά και που κανείς δεν θέλει πραγματικά να γίνει...


ΥΓ. Αν τα πήρατε σοβαρά τα παραπάνω, να πάτε να κάνετε μοριακό τεστ. Και μια εξέταση ούρων. Ίσως και κολονοσκόπηση. Κερδισμένοι θα βγείτε!


7 σχόλια:

  1. χα!χα! Εαν οι επιστημονες αποδεικνυαν-που δεν μπορει να γινει κατι τετοιο με γηινες επιστημονικες μεθοδους-την υπαρξη της μεταθανατιου ζωης τοτε αναγκαστικα θα πρεπει να αποδεχθουν και την υπαρξη του Θεου-πραγμα που δε θα το γουσταρουν καποιοι "ορθολογιστες" που αποκαλουν το Θεο "φασιστα" η "καταπιεστη" των βιολογικων μας αναγκων και αλλα τετοια! Θα πρεπει επισης να αποδεχτουν και την υπαρξη του υπολοιπου πνευματικου κοσμου οπως των Αγγελων και των δαιμονων και πολλοι γιατροι κυριως ψυχιατροι θα πρεπει να αποδεχτουν οτι πολλες παθησεις και κυριως ψυχικες παθησεις ειναι καθαρα δαιμονικα φαινομενα! Εξαλλου για να το θεσουμε και σωστα βαση της διδασκαλιας της Εκλλησιας γενικοτερα η ασθενεια της ψυχης και του σωματος ειναι απορρεια της αμαρτιας αφου μετα τη πτωση του ο ανθρωπος εγινε θνητος και επιρρεπης στις ασθενειες! Οσο για τους μαγους οπως χαρτουδες, μεντιουμ, πνευματιστες και τα τοιαυτα μπορει και να χασουν τη δουλεια τους γιατι εφωσον επιβεβαιωθει η υπαρξη των δαιμονων και οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι συνεργαζονται με τα ακαθαρτα πνευματα μπορει πολλοι ανθρωποι να μη ξαναπατησουν το ποδι τους σε αυτους! Τωρα βεβαι θα μου πεις οτι παρα το γεγονος οτι πολλοι Αγιοι και τιμιοι ιερεις εχουν προοιδοποιησει τους λαικους να μη πηγαινουν σε τετοιες πορτες δυστυχως ο περισσοτερος κοσμος τους παιρνει αψηφιστα! Γιατι συμβαινει ολο αυτο? Γιατι η μαγεια ειναι ουσιαστικα μια θρησκεια και τιποτα αλλο! Μια σχεση δοσοληψιας με τους "θεους" η το Θεο! Μια σχεση που κοιταμε να σωσουμε για να παρουμε! Οχι να "παρουμε" απλα τη σωτηρεια μας αλλα να παρουμε και "ωραια" πραγματακια στη ζωη μας! Δεν θελει βεβαια ο Θεος να μας προκαλεσει στερησεις στη ζωη μας αλλα ζηταμε να παρουμε διαφορα πραγματα αμεσα πριν να ειναι η ωρα να τα λαβουμε η χωρις να κοποιασουμε καθολου για αυτα! Τωρα θα μου πει καποιος πολυ σωστα οτι ειναι φυσικο σε πρωτη φαση να περιμενουμε να λαβουμε τουλαχιστον απο τους αλλους ανθρωπους κατι σαν ανταλλαγμα οταν δινουμε και εμεις κατι! Στη πρωτη φαση της ζωης του ο ανθρωπος μαθαινει να κανει πραγματα αρχικως για τον εαυτο του ωστε να προσεχει και την υγεια του για να μπορει να βοηθησει και τους αλλους! Δεν παραβιαζεται το δικαιωμα του ανθρωπου να ξεκινησει σε πρωτη φαση απο τη μοναδα που ειναι ο εαυτος του αλλα εαν ο ανθρωπος δεν αναιβαινει πνευματικα για να κοιταει και το συνολο τοτε δεν θα φτασει ποτε στον ανωτερο σκοπο του που ειναι να δινει χωρις να παιρνει! Αυτο σημαινει θεος κατα χαριν! Ο Θεος δινει χωρις να ζηταει! Ετσι λοιπον θα φτασει και το δημιουργημα του στο επιπεδο εκεινο που θα δινει χωρις να ζηταει! Οσο τελικως και να φαινεται περιεργο η εννοια της "αυτονομιας" δεν ισχυει κατα την αντιληψη του κοσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γεγονος οτι υπο κανονικες συνθηκες ο καθε ανθρωπος ξεκιναει να βλεπει αρχικως τον εαυτο του ως μοναδα και μετα προχωραει σιγα-σιγα στο συνολο μπορει να φανει και απο καπου αλλου! Καθως ξεκιναει τη πνευματικη του πορεια απο τη Παλαια Διαθηκη του αποκαλυπτεται σε πρωτη φαση οτι ο Θεος ειναι Ενας και Μοναδα! Οταν περναει στη Καινη Διαθηκη τοτε του αποκαλυπτεται απο τη σαρκωση του Θεου-Λογου οτι ο Θεος ειναι και Μοναδα αλλα ειναι και συναμα και κοινωνια 3 προσωπων! Αυτο υποθετω λεει πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Οντως! Εγω παντως αναφερομενος στο θεμα της "αυτονομιας" που οριζει η αντιληψη του κοσμου θα ηθελα να κατανοησω τι ειναι η πραγματικη "αυτονομια" του ατομου οταν ο ανθρωπος συντηρειται απο τη χαρη του Θεου και εξαρταται αποκλειστικα μονο απο το δημιουργο του ωστε πλεον να μη ζηταει να αποκομμισει κατι απο το υπολοιπο κτιστο συμπαν χωρις και να το μηδενιζει παραλληλα αλλα να βρισκεται σε μια τελεια αρμονια! Αυτο υποθετω ειναι μια οντως ασυλλυπτη κατασταση για το νου και τη φαντασια του ανθρωπου! Οι Αγιοι ειχαν και εχουν δικιο οτι η Θεωση ειναι μια κατασταση που δε μπορεις να την εκφρασεις με ανθρωπινες εννοιες και λεξεις!

      Διαγραφή
    2. Θες να κατανοήσεις ένα θέμα για το οποίο έχουν γραφτεί χιλιάδες θεολογικά και φιλοσοφικά έργα. Καλή τύχη!

      Διαγραφή
    3. χα! χα! Μα αυτο δε το "κατανοεις" μονος σου! Στο κανει ο Θεος μεσα σου βιωμα! Αλλο ηθελα να πω! Υπαρχει τελικα οντως ο ορος "αυτονομια" στο κοσμο που ζουμε η θα λεγαμε οτι υπαρχει ο ορος "ετερο-νομια"?

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτο-νομία ή ετερο-νομία. Εγώ κινούμαι εν α-νομία!

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...