Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Συγκρουόμενα



Αν οι αποτυχίες αποτελούν πρώτη ύλη και θεμέλια για μελλοντικές επιτυχίες, τότε διαβάζεται έναν μελλοντικό υπερεπιτυχημένο τύπο!

Γενικά όλα αυτά τα κοινότυπα πράγματα που γράφονται, όπως πως μετά το χειμώνα έρχεται η άνοιξη, μετά το σκοτάδι χαράζει, μετά από την καταιγίδα έρχεται ηρεμία, ουδέν κακόν αμιγές καλού, ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό είναι εντελώς άτοπα και αβάσιμα. 

Πολλές φορές τις αποτυχίες τις διαδέχονται κι άλλες αποτυχίες, το σκοτάδι δε φεύγει, η καταιγίδα μαίνεται χωρίς τέλος και ο χειμώνας παγώνει τα πάντα. 

Παρ' όλα αυτά εμείς εδώ είμαστε και συνεχίζουμε, μάταια πολλές φορές, να παλεύουμε, γιατί ο Θεός, θέλετε από αγάπη, θέλετε από περίεργη αίσθηση του χιούμορ, μας φύτεψε στα μυαλουδάκια μας την ελπίδα. 

Και τα συγκρουόμενα συνεχίζουν να συγκρούονται...


3 σχόλια:

  1. Σιγουρα ο Θεος μας εβαλε την αισθηση της ελπιδας μεσα μας απο αγαπη! Δεν φανταζομαι οτι εχει καποια περιεργη αισθηση του "χιουμορ" αναλογως βεβαια το πως βλεπει ο καθε ενας απο εμας το χιουμορ! Σιγουρα ειναι φανταζομαι ωραιο να βλεπουμε και τις δυσκολιες απο τη κωμικη τους πλευρα καμοια φορα ωστοσο αλλες περιπτωσεις ειναι για γελια και αλλες για κλαματα! Ο Θεος υποθετω οτι λυπαται που μας εφτιαξε για εναν συγκεκριμενο σκοπο και εμεις με το αυτεξουσιο μας κατευθυνομαστε προς τους δικους μας προσωπικους σκοπους! Δυστυχως το πιο ασχημο ολων ειναι οτι για ολα τα στραβα που συμβαινουν στη ζωη μας αναζηταμε παντα καποιον φταιχτη για να βρουμε τη "λυση" των προβληματων μας και στο τελος βγαζουμε φταιχτη και τον ιδιο το Θεο! Πολλες φορες μας "φταιει" και ο εαυτος μας αλλα δε ξερουμε να ριξουμε το φταιξιμο και στον εαυτο μας με το σωστο τροπο και ετσι η αναληψη των προσωπικων μας ευθυνων δε γινεται πορεια προς την αληθινη υπευθυνοτητα αλλα απλα προς την ενοχικοτητα μας χωρις να ειναι και αυτο λυση στα προβληματα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι να μη λυπηθεί ο Θεός που μας έφτιαξε γενικά...

      Διαγραφή
    2. οσο υπαρχουν ανθρωποι που αγωνιζονται ασχετα εαν ειναι αρκετοι η ελαχιστοι ο Θεος δεν προκειται να αφησει ποτε το δημιουργημα του να απολεσθει! Ωστοσο εκεινοι που αγωνιζονται ασχετα των καταστροφων και των δυστυχιων που βλεπουν γυρω τους θα βιωνουν και θα βιωσουν την ανακαινιση της κτισεως! Οσοι αδιαφορουν εκεινοι ειναι που θα βιωνουν μεσα τους και τη καταστροφη και την απελπισια! Πιστη λοιπον μετα Ελπιδα και στο τελος Αγαπη! Μειζων δε τουτων η Αγαπη

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...